Patacada per començar el camí a Segona B

L’FC Andorra cau contra l’Espanyol B al retorn de l’equip tricolor 21 anys després a la Segona Divisió B espanyola

Patacada per començar el camí a Segona BRCD ESPANYOL

L’FC Andorra va tenir un retorn amarg 21 anys després a la Segona Divisió B i va encetar el curs amb una derrota contra el filial de l’Espanyol a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. L’equip de Gabri ha començat bé, especialment gràcies a la feina per les bandes de Moha Keita i Moussa Sidibé, però va quedar demostrat que encara queda feina per fer per tal d’acabar d’engranar els mecanismes de l’equip. A més, durant part del matx es va veure els homes de Gabri amb un to físic inferior que el conjunt blanc-i-blau.

A Sant Adrià va començar avisant l’FC Andorra, en un duel amb força gent a les graderies, ja no pel debut dels tricolors a Segona B, sinó perquè el seu propietari és Gerard Piqué. Gairebé sense quasi temps d’haver entrenat ni conegut els seus nous companys, Moussa Sidibé va agafar els galons de l’equip des de la banda dreta, i va ser l’home més incisiu de Gabri durant els primers minuts amb diverses internades, i amb un xut amb rosca que va sortir fregant el pal quan no s’havien jugat encara ni els primers deu minuts de duel. Els del Principat es mostraven sòlids en defensa, i intentant fer mal des de dalt, tot i que faltava circulació de pilota al mig del camp, fet que provocava que costés que els de Gabri poguessin generar ocasions de gol.

A poc a poc, l’Espanyol B s’anava fent amb el domini del partit, i els homes de José Aurelio Gay van avisar als vint minuts després d’una gran acció de Moha, que va concluir amb un cop de cap de Max Marcet que es va estavellar al travesser, a més, Soria no va arribar al refut pels pels en el que hauria pogut ser el primer gol del matx, i cinc minuts després els locals van tornar a intentar-ho mitjançant Nacho, que va anotar una diana que l’àrbitre va acabar anulant per fora de joc, just abans del cooling break, l’aturada perquè els jugadors s’hidratessin a causa de la calor.

L’FC Andorra va tenir una bona embranzida final als últims minuts de la primera meitat, liderada de nou per Moussa i Moha, que va provar Adri López amb un xut tou que el porter periquito va atrapar sense problemes. Els locals ho van intentar, i el marcador no va moure’s abans del descans gràcies a Nico Ratti, que amb una gran intervenció va evitar que una rematada de cap de Nacho es convertís en l’1-0.

A la represa, el partit es va decantar totalment cap al filial blanc-i-blau, que va començar avisant amb un xut de falta i una jugada individual de Víctor, fins que tot just als deu minuts de la segona meitat Max Marcet va situar l’1-0 al marcador. El davanter va aprofitar un rebot després d’una bona jugada col·lectiva del seu equip, i va superar Ratti en l’u contra u just després d’entrar a l’àrea. I gairebé sense temps per refer-se Moha va fer el 2-0 amb un llançament de penal ajustat al pal, que Ratti va estar a punt d’aturar, després d’una infracció assenyalada a Adrià Vilanova.

Amb el partit ja gairebé impossible, els visitants van tirar d’amor propi per intentar una remuntada gairebé impossible, i van tenir aproximacions a la porteria blanc-i-blava, amb un tir de Tacón després d’una jugada individual de Pachón com a jugada més destacada, tot i que una excel·lent intervenció del porter local Adri López va evitar que els tricolors marquessin un gol a la seva rentrée a la Segona Divisió B.

El repte següent a la categoria de bronze del futbol espanyol per a l’FC Andorra serà l’estrena el debut a casa en aquesta lliga, i els tricolors rebran diumenge vinent al migdia el CF Badalona a Prada de Moles.

EL VESTIDOR

“No hem sortit del tot concentrats” Gabri García. El tècnic de l’FC Andorra va destacar que “la primera part ha estat molt igualada i tots dos hem tingut ocasions”, i va afegir que “a la segona meitat no hem sortit del tot concentrats, i d’aquí els gols”. A més, va assegurar que “a la segona han passat poques coses, els gols, i un penal que no era”. Sobre l’estat de l’equip, l’entrenador va manifestar que “no era un problema físic, l’horari, la calor i el primer contacte amb gespa natural han fet que baixessim a la segona”.