Eleccions desiguals

Carles Riba va presentar ahir els cinc avals, i finalment es faran els comicis a la presidència de la Federació Andorrana de Futbol

Eleccions desigualsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Finalment hi haurà eleccions a la presidència de la Federació Andorrana de Futbol el proper 12 de setembre, després que la candidatura opositora que lidera l’ex-seleccionador de futbol sala i ex-entrenador Carles Riba aconseguís reunir els cinc avals necessaris per constituir oficialment la candidatura abans de les 15.00 hores d’ahir, data límit per fer-ho. Però tot i això, tot apunta què el resultat dels comicis serà força desigual, o això és desprèn, al menys, del resultat d’aquesta primera part de les eleccions, que era la recollida d’avals per poder formalitzar les candidatures als comicis.

La llista continuista que encapçala l’exinternacional Félix Àlvarez, i que està impulsada pel vicepresident de la FAF, Alfonso Martín, que no pot ser el presidenciable perquè no té la nacionalitat andorrana, va presentar a la Junta Electoral 18 avals.

La candidatura alternativa ha rebut els avals dels quatre clubs crítics amb l’anterior junta (Inter Club d’Escaldes, La Massana, Encamp i Unió Esportiva Santa Coloma), i que van presentar-se a la Batllia com a actors civils a l’Operació Cautxú, que va acabar amb la dimissió del president Víctor Santos, l’empresonament del secretari general de la FAF, Tomàs Gea (ara en arrest domiciliari per motius de salut), i del tresorer de l’ens, José García. A més dels clubs crítics, la llista de Carles Riba també ha rebut el suport d’una altra entitat.

DEIXAR ENRERE EL CONTINUISME

Amb les candidatures ja proclamades, les diferents llistes ja han fet algunes propostes, així, el presidenciable Félix Àlvarez va assegurar que “nosaltres estem enfocats en la transparència i col·laboració amb els clubs, i intentar que no torni a passar una cosa com la que ha passat”, a més, va manifestar que “nosaltres hem treballat per millorar la imatge i que se’ns associa al continuisme, tot i que només hi ha dos membres de l’anterior junta que repeteixen”. Per acabar, i sobre el procés de recollida d’avals, va explicar que “després de l’enrenou que va haver-hi amb l’Operació Cautxú, es presentava com una feina difícil”.

A l’altre costat hi ha la candidatura que encapçala Carles Riba i que busca el canvi a la federació. La llista renovadora va tancar a última hora la inclusió de noms com l’exvicepresident de la FAF, Javier Granjer, o l’exjugador de bàsquet Jordi Olcina. Precisament aquest últim va manifestar que “estem contents perquè finalment hem aconseguit els avals, que era un dels requisits per presentar-nos”, i va afegir que “em vaig reunir amb en Carles i vaig acceptar la proposta per anar a la candidatura”.

LA FEDERACIÓ CELEBRARÀ UNA ASSEMBLEA DILLUNS PER APROVAR ELS CALENDARIS ESPORTIUS

Abans de les eleccions del proper dia 12 de setembre, la Federació Andorrana de Futbol celebrarà dilluns a l’Estadi Comunal una Assemblea General Extraordinària amb l’únic punt a l’ordre del dia de l’aprovació del calendari de competició de cara a la propera temporada. En un primer moment, des de la FAF va decidir-se esperar que fos la nova junta qui aprovés el calendari, tal com es va dir a l’Assemblea , però finalment des de l’ens es va decidir convocar una nova Assemblea General Extraordinària per tal d’aprovar els calendaris de les competicions de totes les categories i “no entorpir l'habitual funcionament dels clubs”, segons va explicar la Federació Andorrana de Futbol en el moment de convocar la nova reunió assambleària.

tracking