A imatge d'Ibon Navarro

El tècnic vitorià no amaga que la confecció de la plantilla, més física, està feta a la seva mida i per desenvolupar el joc que vol

A imatge d'Ibon NavarroBC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou MoraBanc Andorra va començar ahir a suar i a tenir contacte amb la pilota i el parquet del Poliesportiu. Després de la primera cita per superar les pertinents revisions mèdiques, els jugadors i l’staff es van trobar ahir al pavelló per realitzar el primer entrenament de la pretemporada. La sessió, amb una xerrada inicial del tècnic, Ibon Navarro, per mirar-se per primer cop als ulls i posar fil a l’agulla a un curs que tornarà a ser exigent amb la gestió de Lliga Endesa i Eurocup, va permetre reunir la nova plantilla del MoraBanc Andorra.

Vuit cares noves: Nacho Llovet, Clevin Hannah, Dejan Musli, Jeremy Senglin, Frantz Massenat, Dejan Todorovic –absent ahir–, Tyson Pérez i Bandja Sy, que es bar­rejaran amb els quatre jugadors que continuen de la temporada passada: Guille Colom, Walker, Jelinek i Diagne. Una plantilla més física i que sembla destinada a fer un joc molt més dinàmic, directe i vertical. Un tipus de bàsquet més d’acord a la filosofia d’Ibon Navarro. “Hem pogut trobar al mercat els jugadors que millor es poden adaptar al nostre estil de joc i el que volem fer”. L’entrenador tricolor no va amagar que la nova plantilla “s’assembla més al que estic acostumat a tenir per jugar com vull”. “L’any passat ens vam trobar una plantilla mig feta i ens vam haver d’ajustar i això també és feina de l’entrenador”, va reconèixer. Navarro va deixar clar que l’evolució del bàsquet ha abocat a la recerca del jugador físic però no exempt de talent –Tyson Pérez, Sy, Musli i Llovet són bons exemples– i va exposar que “en el bàsquet modern és així i has de tenir jugadors físics però que també sàpiguen jugar a bàsquet. Aquest equip ens permetrà jugar un bàsquet modern”. Navar­ro va tancar el tema subratllant que està satisfet amb l’equip i que “és clar que hem fet algunes apostes i hem de veure com sortiran, però tenim la confiança que anirà bé. Tenim una plantilla llarga i el que primer hem d’aconseguir és convertir un bon roster en un gran equip”.

En aquest sentit, quant a les apostes que ha fet la direcció esportiva, Sy, Todorovic, el mateix Musli o Hannah –aquests últims ja han estat sota les ordres d’Ibon– ho són. A Musli, que el va rescatar com a jugador a Manresa, el va descriure com “un jugador d’un nivell superior”, tot i que creu que “ha de fer coses per mostrar-ho i això passa per treballar dur i ell és capaç de fer-ho, de manera constant i no només de forma puntual”.

Quant a objectius, Navarro signa “igualar el que es va fer la temporada passada” i va subratllar que “hem de ser competitius. En aquest sentit, però, l’entrenador de l’equip andorrà va recordar que el curs passat “el 75% dels partits van estar en més o menys cinc punts i els petits detalls són els que et col·loquen al final en un bon o en un mal lloc a la classificació.” El tècnic disposarà de tota la plantilla per fer la pretemporada ja que no hi ha cap jugador que disputi el Mundial de la Xina. “No tenir cap jugador al Mundial no és un tema que s’hagi fet expressament però ens beneficia per a la pretemporada i serà un avantatge”, va comentar.

El 30 d’agost arribarà el primer partit amistós. Serà al Pas de la casa contra el BAXI Manresa, un rival que es tornarà a enfrontar al MoraBanc Andorra a les semifinals de la Lliga Catalana.

DEJAN TODOROVIC, ÚNICA ABSÈNCIA DE LA JORNADA

Un dels reforços del nou curs, l’aler Dejan Todorovic, va ser l’únic absent de la primera jornada d’entrenaments. El bosnià va passar ahir les pertinents revisions mèdiques ja que, tal com vam informar, encara es trobava fora del país quan el gruix de la plantilla estava citat per passar les diferents proves. Unes revisions que els altres 11 jugadors van superar en dos dies, dilluns i dimarts. Todorovic, d’aquesta manera, s’incorporarà al grup en la sessió de treball d’avui al Poliesportiu.

tracking