Paper mullat

El comitè de competició de l’FCF desestimarà avui el recurs presentat pel Terrassa contra l’FC Andorra per alineació indeguda

Paper mullatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra rebrà diumenge el Lleida Esportiu a Prada de Moles, a partir de les 19.00 hores, en el partit corresponent a la segona eliminatòria de la Copa Catalunya. Aquest és el resultat que es pot extreure de la decisió del comitè de competició de la Federació Catalana de Futbol (FCF) de deixar sense efecte i, per tant, desestimar el recurs presentat pel Terrassa FC per impugnar el partit de dimarts. Les fonts consultades pel Diari donaven molt poc fonament als motius presentats pel club egarenc per recórrer contra l’enfrontament per alineació indeguda de l’equip andorrà.

El comunicat presentat pel Ter­rassa defensava que l’FC Andorra havia incomplert el punt 6 de la normativa de la Copa Catalunya absoluta, on “d’entre un màxim de 20 jugadors convocats, es poden alinear quatre jugadors sense llicència federativa”. En aquest sentit, les mateixes fonts recorden que l’equip de Gabri i Jorquera va presentar sis jugadors en aquesta situació –Martos, Cervós, Diego Huesca, Iker Goujón, Ricard Fernández Cucu i Izan– però que “només van jugar quatre d’ells”. Per tant queda clar que l’FC Andorra no ha incomplert aquesta normativa i l’FCF anunciarà durant el dia d’avui que rebutja la demanda d’impugnació del partit que els tricolors van guanyar per 2 a 1. En el mateix recurs, el Terrassa explica que el club tricolor “no va presentar cap fitxa impresa dels 19 jugadors, ni dels tècnics”, i que va acreditar els futbolistes “únicament amb el DNI o el passaport”. En qualsevol cas, ja fa un temps que les fitxessón informatitzades i l’àrbitre les pot consultar en el seu ordinador. A més, el fet que el delegat de l’equip egarenc signés l’acta del partit i els àrbitres la validessin sembla deixar sense efecte qualsevol impugnació posterior.

Des de l’FC Andorra es mostra tranquil·litat i es prefereix guardar silenci al voltant d’aquest tema i del recurs de ProLiga.

MIGUEL BAÑUZ TANCA LA PORTERIA DE L'FC ANDORRA

Miguel Bañuz, porter de 26 anys i que ha jugat les tres darreres temporades a l’Alcoià, és, segons pot avançar el Diari, el sisè fitxatge de l’FC Andorra per a la propera temporada. Bañuz, format a les categories inferiors de l’FC Barcelona, arribarà per crear una seriosa competència a Nico Ratti, juntament amb el jove Diego Huesca, i amb el seu fitxatge –que el club podria anunciar oficialment avui– quedaria tancada la porteria per al proper exercici. El porter, que va arribar a La Masia procedent de l’Elx, també ha jugat dues temporades al Vila-real B i ha estat internacional sub-19 amb la selecció espanyola. Bañuz exhibeix una contrastada experiència a segona divisió B, ja que ha disputat un total de 96 partits en la categoria i, a més, va jugar cinc partits a segona A, a les files del Barça B. El porter es va acomiadar de les xarxes socials del seu darrer club, l’Alcoià –l’històric club alacantí que ha perdut la categoria i que enguany jugarà a tercera divisió– i va comentar al seu compte de Twitter que jugar al Collao ha estat per a ell “un exercici de superació, millora i sentiment inigualable”. El que queda patent per les respostes dels aficionats és que Bañuz ha deixat una gran empremta al seu anterior club. La direcció esportiva, amb Jaume Nogués al capdavant, té encara algunes carpetes obertes sobre la taula. Tancat Bañuz i coneguts els reforços de Javi Martos, Diego Huesca, Miguel Palanca –tots ells avançats pel Diari–, Iker Goujón i Raúl Feher –encara sense anunciar oficialment–, l’equip encara es reforçarà amb més futbolistes per afrontar amb garanties la propera temporada a segona divisió B. En principi, amb la porteria precintada amb Ratti, Bañuz i Huesca, el club podria buscar ara un lateral, un central, un migcentre, un extrem i un davanter per satisfer les necessitats esportives de l’equip. La finestra de fitxatges tanca el 31 d’agost i es preveuen dies frenètics en aquest sentit. Al club han arribat molts oferiments i fins al dia límit del mercat l’Andorra treballarà per perfilar la seva plantilla de 25 futbolistes. Això sí, si un club deixa alguna fitxa lliure i un jugador es troba sense equip i té o ha tingut fitxa P, de professional, es podria incorporar més enllà del darrer dia d’agost.

tracking