Futbol

300 clubs contra l'ascens

L’associació de clubs de segona B i tercera, ProLiga, apel·la al Consell Superior d’Esports espanyol contra la resolució de la federació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ascens de l’FC Andorra a segona divisió B segueix sense estar exempt de polèmica i ahir l’associació ProLiga (amb 300 clubs), que reuneix clubs de la segona B i tercera del futbol espanyola, va anunciar que ha presentat un recurs al CSD espanyol (Consell Superior d’Esports) contra la resolució de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que va decretar que els tricolors es quedessin amb la plaça del Reus Deportiu, que va ser descendit administrativament per problemes econòmics.

Els arguments de ProLiga per efectuar aquesta reclamació són que l’RFEF va interpretar de manera incorrecta l’article 194 del seu reglament general, ja que s’entén, tot i que no està explícitament escrit a cap lloc, que un club que acaba de pujar de categories territorials a tercera divisió no pot optar a fer-se amb una plaça vacant a segona divisió B. A més, el comunicat remarca que “el legislador no va considerar en cap moment l’ascens directe d’un equip de la primera categoria regional, ja que esportivament no havia optat a fer-ho durant la temporada en qüestió”.

Aquesta no és la primera impugnació contra l’ascens de l’FC Andorra, ja que l’Hospitalet també va presentar-ne una. A més, segons el portal web FutbolCatalunya, la propietat del Reus també ha demanat la suspensió cautelar de la decisió de l’RFEF que va acabar amb el descens administratiu de l’equip tarragoní.

De la seva banda, a l’entitat tricolor van mostrar-se tranquils després del recurs de ProLiga i van preferir no fer cap comentari sobre les especulacions que hi va haver durant la jornada d’ahir a la tarda.

L'FC ANDORRA PASSA DE RONDA A LA COPA CATALUNYA (2-1)

L’FC Andorra va classificar-se per a la segona ronda de la Copa Catalunya després de derrotar l’FC Terrassa per 2 a 1 amb gols d’Adrià Vilanova i Moha Keita, en un duel en què els visitants van merèixer força més a Prada de Moles. La primera gran ocasió va arribar als deu minuts i va ser tricolor, quan Palanca va assistir Forgas, però el davanter català no va poder superar Ortega en un u contra u i la seva rematada va estavellar-se a les cames del porter. Els visitants van fer un pas endavant i van dominar el tram final de la primera meitat. Martos va treure sobre la línia una rematada de Coro i a les acaballes del primer temps l’àrbitre va anul·lar una diana de Pelegrín després d’una falta servida per Coro per fora de joc. Els egarencs van tenir una altra opció abans del descans amb un xut d’Arranz que va sortir fregant el pal, però quan es veia més a prop el 0 a 1 abans del descans, Adrià Vilanova va avançar els tricolors amb un autèntic golàs de xilena a la sortida d’un fora de banda en una de les últimes jugades del primer temps. No va durar gaire l’alegria per als tricolors, que van veure com un golàs de Pelegrín a la represa amb un xut llunyà que va entrar per l’escaire va situar l’empat a un al marcador. Però van reaccionar ràpid els tricolors i van aprofitar un contraatac després d’una errada dels catalans perquè Moha Keita, amb suspens, fes el 2 a 1 al minut 60 de partit. El Terrassa va seguir intentant-ho, tot i que el domini va ser més favorable als tricolors a la segona meitat, i va estar a punt de tornar a empatar amb un xut llunyà d’Albert López, però Nico Ratti va estar atent i va aturar la rematada en dos temps. El duel es va complicar encara més al tram final, quan Riverola va lesionar-se i els tricolors van haver de jugar els deu últims minuts amb deu jugadors. Els visitants van aprofitar aquesta circumstància per collar encara més l’FC Andorra, però un gran Nico Ratti va salvar les clares ocasions generades pels egarencs a les botes de Lucas i Pelegrín. Els tricolors s’enfrontaran diumenge al Lleida, de nou a casa, a la segona ronda, però abans es veuran les cares avui mateix (20.00 hores) amb el Mollerussa en un duel amistós.

tracking