automobilisme

Podis de Ferré i De la Casa a Font Romeu

El jove pilot de l’ACA va acabar tercer absolut i el corredor veterà va ser-ho entre els turismes

Podis de Ferré i De la Casa a Font RomeuFOTOESPORT

Els pilots de l’ACA Esport van aconseguir dos podis el cap de setmana a Font Romeu, on es va disputar la 36a cursa de Côte Font Romeu, corresponent al Campionat de França de muntanya. El millor va ser Raül Ferré, que va acabar en una meritòria tercera posició a la classificació absoluta de la pujada i segona a la categoria CM, mentre que Gerard de la Casa també va ocupar el tercer lloc, però en aquest cas entre els turismes.

El traçat de la cursa constava d’1,3 quilòmetres i la pluja va fer perillar la competició, tot i que finalment es va poder acabar sense problemes. Raül Ferré, del programa de joves pilots de l’ACA, va debutar per la porta gran en aquesta prova amb un tercer lloc. A la primera de les mànegues ja va presentar les seves credencials per acabar entre els llocs d’honor amb un registre de 47”212, i a l’última de les pujades va tornar a millorar el seu crono amb un temps de 46”910 per certificar la tercera plaça absoluta i la segona de la categoria CM.

Després de la prova, Ferré va destacar que “amb una quinzena de pilots a la llista d’inscrits, alguns de reconegut nivell, la prova era, d’entrada, complicada”, i va afegir que “crec que hem estat a un bon nivell i des del primer moment hem demostrat que podíem entrar en la lluita pel triomf dels CM”. Per últim, va cloure que “hem estat a dues dècimes del triomf, encara que per darrere Dimitri Pereira ha quedat a menys d’una dècima i ens ha complicat el podi absolut fins a l’últim moment”.

També van competir a la categoria CM Edgar Montellà i Felipe Brandao, que, tal com permet el reglament de la Federació Francesa, van compartir cotxe. El primer va finalitzar la prova en cinquena posició de la categoria (i sisena absoluta), amb un registre de 47”803, i va declarar que “l’objectiu principal era mantenir l’Speed Car en perfectes condicions al final de la nostra participació i ho hem aconseguit”, i va manifestar que “ha estat una excel·lent preparació per mantenir el ritme de competició”. De la seva banda, Brandao va ser 14è entre els CM i 25è absolut, i va destacar que va gaudir “de l’experiència de pilotar un Speed Car molt més potent que el meu”.

Entre els turismes, Gerard de la Casa també va poder pujar al podi tot i participar a la competició amb un Seat Ibiza Kit Car i no amb el Subaru Impreza que utilitza habitualment. El pilot va fer tres mànegues força regulars i va acabar amb un millor temps de 52”552, que va permetre-li finalitzar en tercera posició de la categoria de turismes. De la Casa va declarar que “m’ha sorprès haver superat alguns dels rivals que d’entrada donava per fet que serien davant”, i va afegir que “ha estat un bon cap de setmana de competició i a prop de casa”.

Ara, tant Gerard de la Casa com Edgar Montellà ja se centren en la Pujada a Chantada, cita corresponent al Campionat d’Espanya que es disputarà a partir de dissabte a terres gallegues. Tots dos pilots viatjaran a Lugo amb l’objectiu de mantenir les places de podi que ocupen a la classificació general del certamen, on De la Casa lidera la categoria 3, i Montella és tercer de manera provisional de la categoria 2.