Ciclisme

La Purito bat rècords i frega el límit de volum

L’edició d’enguany va acabar reunint més de 2.800 ciclistes, fet que suposa un nou màxim per a una prova consolidada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Ha sigut tot un èxit de participació, cada any anem creixent, però possiblement ens hem de replantejar fins on ha de ser aquest creixement”. Aquestes eren les paraules textuals d’Àngel Edo, director de La Purito Andorra, que es mostrava conscient que perquè la prova segueixi augmentant en nombre de corredors, caldrà plantejar certs aspectes de cara a les edicions futures. Si ve la marxa té una salut de ferro i ahir va batre un nou rècord de participants, amb més de 2.800, el seu bon ritme comporta interrogants. “Tots els esforços que es fan valen la pena, però si no hem arribat al límit, estem molt a prop. El primer és la seguretat dels participants”, deia Edo. “Hem de posar en una balança si hem de seguir creixent, hem arribat a un límit o fins i tot si hem de fer un pas enrere i limitar la participació.” “Si creix a nivell logístic, també ho hem de fer nosaltres i haurem de pensar alternatives de futur”. Aquestes passen, segons Edo, per torbar “ajudes de país, de govern, o igual fer talls parcials de les carreteres que ens suposen una mica més de conflicte a nivell de mobilitat, llavors podríem seguir creixent”.

La llista d’espera d’enguany superava el miler de persones i el director deia que “em fa por que se’ns en vagi de les mans, nosaltres intentem limitar-ho però al final són moltes pressions i hem passat uns altres cent de la barrera que havíem pensat”. Malgrat aquest escenari, Àngel Edo reblava dient que “ha estat un dia fantàstic i toca gaudir, ha funcionat tot de meravella”.

En la mateixa direcció que Àngel Edo s’expressava el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, que admetia que “ens hem de plantejar si volem que la prova vagi creixent i potser fer-ho amb ruta tancada en trams, però aquí ja ha d’entrar mobilitat i govern”.

El Purito content

El gran protagonista de la marxa, Joaquim Purito Rodríguez, va explicar que “estic molt content de com ha anat, cinquena edició tancada i ara, a pensar en l’any que ve”. Referent al nombre de participants, va subratllar que “ho hem de pensar, intentarem millorar, com sempre, som una organització molt jove”. Pel que fa a les seves sensacions sobre la bicicleta respecte del curs passat, va dir que “m’he trobat molt millor, l’any passat vaig arribar fos”.

A nivell esportiu, el primer classificat a la prova dels 145 quilòmetres, va ser Enrique Morcillo, mentre que en la cursa de vuitanta, el més ràpid en acabar-la va ser David Ruano.

PERICO DELGADO QUALIFICA LA PROVA DE DESAFIAMENT FÍSIC I LI AUGURA UN GRAN FUTUR A ANDORRA

Perico Delgado va ser l’altra gran estrella de la cinquena edició de La Purito Andorra. El campió d’un Tour de Fraça i dues Vueltas a Espanya va dir, tot just arribar a la meta, que “se m’ha fet molt dura i ja sabia a què venia”. En aquest sentit va afegir que “és un repte físic molt important per a tothom, a mi se m’ha fet dura, però imagino que per a la immensa majoria això és un infern”. Tot i que no ho va voler assegurar, Pedro Delgado va deixar la porta oberta a tornar a participar a La Purito el curs vinent “imagino que sí, però ara mateix no vull ni pensar-ho”. Pel que fa al futur de la marxa i l’entorn on se celebra, va destacar que “l’organització és un deu, n’hi haurà moltes més, sobretot gaudir d’Andorra i les seves muntanyes és una experiència molt gran”.

La Purito bat rècords i frega el límit de volum

La Purito bat rècords i frega el límit de volum

tracking