Allargar el somni

El Vall Banc Santa Coloma juga avui al camp de l’Astana el partit de tornada de la segona ronda de l’Europa League

Allargar el somniFC ASTANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Vall Banc Santa Coloma té avui una nova cita amb la història. L’equip de Marc Rodríguez juga, a partir de les 16 hores, a l’Astana Arena del Kazakhstan, el partit de tornada de la segona ronda prèvia de l’Europa League. Tot i que aconseguir el bitllet per a la propera fase, és poc menys que un somni, els andorrans parteixen amb opcions. El duel d’anada, a l’Estadi Comunal Joan Samarra i Vila, va acabar amb empat a zero, i de fet, és el mirall en què s’han de mirar si volen aconseguir-ho. “La idea és plantejar un partit semblant a com vam jugar a casa”, explica el tècnic del Vall Banc.

Crear perill sense pilota

L’Astana és el clar favorit i, per això, els del Principat cediran el domini de la pilota a un equip que normalment està acostumat a no tenir-la i sortir al contraatac. Aprofitar les errades en la construcció dels locals serà l’as a la màniga que hauran de fer valer. “Els cedirem el domini per intentar aprofitar els errors que puguin tenir en situació de pilota, per intentar fer-los mal”.

Pel que fa a l’estat de la plantilla, Marc Rodríguez podrà comptar amb els mateixos efectius amb què va afrontar el partit d’anada. Un altre dels punts a favor del seu equip és la motivació que sent la plantilla de cara a un repte com el d’eliminar l’Astana. “L’equip està molt bé i molt preparat mentalment, amb molta confiança”. En aquest sentit, l’entrenador es mostrava conscient que, tot i posar el llistó de l’exigència al màxim, la moneda pot caure del costat de l’Astana. “Esperem donar la sorpresa i, si surt bé, de conya, però, si no, també perquè la feina està feta”.

Un dels principals perills dels locals són les seves bandes, amb dos noms propis: Marin Tomasov i Antonio Rukavina. El primer és un volant esquerrà que domina tant les accions a l’espai, per velocitat, com l’un contra un, on aprofita l’habilita tècnica per marxar dels marcadors. De les seves botes també neixen la majoria d’accions a pilota aturada i és l’encarregat de xutar les faltes del seu perfil. Rukavina, per la seva part, és un lateral amb projecció ofensiva i experiència en equips d’alt nivell, com el Vila-real. A més, tenint en compte que el terreny de joc d’aquesta tarda presenta unes dimensions superiors a l’Estadi Comunal, les seves incorporacions poden ser molt més efectives.

Precisament en els córners i les faltes laterals és on més va patir el Vall Banc i, alhora, serà una de les facetes en què podrà crear-li més perill al rival. Camochu i Enric Pi, davanters colomencs, són dos jugadors que poden ser claus en el joc aeri. De fet, Camochu va arrencar des de la banqueta el duel d’anada, però podria partir d’inici avui. El Vall Banc buscarà, a partir de les 16 hores, donar la sorpresa que el mantingui viu.

tracking