curses de muntanya

Gran 6è lloc de Marc Casal

L’andorrà va firmar un resultat brillant en una cursa on tot li va sortir bé i va demostrar un gran estat de forma

Gran 6è lloc de Marc CasalEFECTE BOOMERANG

Marc Casal va firmar ahir una de les carreres que, segurament, millor regust li ha deixat des que es dedica a les curses de muntanya. L’andorrà va creuar la línia de meta de l’Skyrace Comapedrosa en una brillant sisena posició. La prova era puntuable per l’Skyrun Migu World Series i, curiosament, a Casal no li havia anat gaire bé en anys anteriors. De fet, ell mateix reconeixia que “aquí no havia fet cap bona cursa, havia tingut resultats mitjanament decents i aquest any no havia vist ni el recorregut”. El seu sisè lloc deixa en l’oblit aquestes paraules i fa sortir a la llum els sentiments del corredor: “Durant la cursa no he pogut veure qui eren, però és indescriptible el fet de córrer a casa, davant de tanta gent coneguda que animava i ens ha ajudat en tot moment, no hi ha paraules.”

Pel que fa al rendiment, subratllava que “la cursa ha sortit tal com l’havíem planificat i la veritat és que m’he trobat molt bé en tot moment”. A nivell estratègic, va apostar per una sortida més ràpida que la del curs passat, fet que li va servir per situar-se ràpidament en el ritme adient.

El seu germà Òscar el va acompanyar durant bona part de la prova i de fet, tots dos duien un ritme excel·lent en el primer tram de la carrera, però a mesura que va anar avançant, va anar cedint posicions fins a la 23a, amb la qual va arribar a la meta. “L’Òscar també ha fet una gran carrera, però la segona part li ha costat una mica més i això fa que hagi perdut alguns llocs. Malgrat tot, és una molt bona actuació i estem molt contents del rendiment de tots dos.” Així ho expressava Carlo Ferrari, director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme, que es mostrava molt satisfet de com s’havia desenvolupat la jornada al Comapedrosa. “Nosaltres sempre ens fixem amb els temps respecte al guanyador i el de tots dos ha estat molt bo”. Jan Margarit, primer classificat, va acabar amb 2 hores, 36 minuts i 32 segons, mentre que Marc Casal ho va fer amb 2 hores, 45 minuts i i 10 segons. El seu germà ho va fer en 2 hores 54 minuts i 4 segons. Margarit va repetir el triomf que ja va assolir el 2017.

En categoria femenina, Imma Parrilla va ser setzena. L’andorrana va aturar el rellotge en 3 hores, 46 minuts i 45 segons, en una cursa que va guanyar Sheila Avilés, que també reeditava victòria i és líder a la Copa del Món.

Una jornada perfecta

Cal destacar que, des de l’organització es va apostar per endarrerir 60 minuts l’hora de sortida, amb l’objectiu de poder fer-la quan la temperatura hagués pujat una mica. “La veritat és que ha estat un dia preciós i tot ha anat tal com ho havíem previst”, deia Ferrari.

Pel que fa a la salut de l’Skyrace Comapedrosa, les sensacions no poden ser més positives ja que, des de la mateixa FAM, Carlo Ferrari subratllava que “és una prova fixa al calendari”, de fet, “està molt ben valorada per esportistes d’elit i també els populars, això ens fa molt contents”.

Curiosament, un dels factors que va contribuir que la jornada d’ahir fos rodona va ser la pluja que va caure dissabte, que va deixar un terreny idoni per córrer i unes temperatures còmodes en les hores que va durar la competició.

L’any vinent el Comapedrosa tornarà ser l’epicentre mundial de les curses de muntanya durant tot un dia.

DOBLE PUNTUACIÓ GAIREBÉ ASSEGURADA

La cursa d’aquest any no va tenir puntuació doble i, tot i així, més de mil corredors es van citar a la sortida. La que sí que tindrà aquest valor doble en els punts serà l’edició de l’any vinent, si no canvien molt les coses. Carlo Ferrari ho donava gairebé per fet tot i deixar una porta oberta al fet que no acabi passant: “Tot apunta que l’any que ve tornarà a ser una prova de puntuació doble.” El veredicte final, a càrrec de la federació internacional, es farà oficial quan es conegui el calendari de 2020.