Egan Bernal aixecarà el títol de campió, avui als Camps Elisis

El resident va mantenir el mallot groc en l’etapa d’ahir, que també es va veure afectada pel temps

Egan Bernal aixecarà el títol de campió, avui als Camps ElisisMARCO BERTORELLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Egan Bernal es convertirà, avui als Camps Elisis de París, en el nou campió del Tour de França. El resident va resisitir ahir en l’última etapa de muntanya i es va proclamar campió virtual de la ronda francesa. Va acabar quart en una jornada que, novament es va veure afectada pel mal temps i es va haver de retallar.

Una nova esllavissada va obligar l’organització a retallar-ne el recorregut, dels tres ports que s’havien de pujar, només es va poder realitzar l’ascens a l’últim, amb final a l’estació de Val-Thorens.

La gesta de Bernal pren encara més força si es té en compte que, des d’avui, serà el quart campió més jove de la història, de la competició ciclista més prestigiosa del planeta.

El també resident, Julian Alaphillpie, que havia vestit el mallot groc la major part del Tour, ja havia cedit el primer lloc a Egan Bernal en l’anterior etapa de muntanya i, una davallada del seu rendiment a tretze quilòmetres per creuar la línia d’arribada el va acabar relegant a la cinquena posició de la classificació general. De fet, el francès es va quedar a tres minuts i quaranta-cinc segons del colombià.

L’etapa d’ahir la va guanyar l’italià Vincenzo Nibali, campió del la ronda francesa l’any 2014 i que, juntament amb Bernal, ha estat un dels ciclistes que millor final de competició ha realitzat. Alejandro Valverde i el també espa-nyol Mikel Landa van arribar segon i tercer, respectivament. El resident va ser quart, però només va cedir disset segons respecte a Nibali, i va demostrar una vegada més que les etapes de muntanya són la seva especialitat.

tracking