Acord per Rafa Luz

El MoraBanc Andorra i l’UCAM arriben a un pacte econòmic perquè els tricolors no vagin al tempteig ni igualin l’oferta del conjunt murcià

Acord per Rafa LuzFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Rafa Luz no jugarà la propera temporada al MoraBanc Andorra, ja que finalment l’entitat tricolor i l’UCAM Múrcia van arribar a un acord perquè els del Principat no exercissin el dret de tempteig i no igualessin l’oferta qualificada que va presentar el conjunt murcià pel base brasiler. Segons ha pogut saber el Diari, l’acord entre clubs ha estat a canvi d’una contrapartida econòmica pel MoraBanc (s’havia arribat a parlar d’uns 15.000 euros), tot i que l’entitat tricolor no ha detallat quin ha estat el pacte entre equips.

Després d’uns dies de tensió en què Luz va mostrar el seu descontent a Twitter al veure que el MoraBanc l’havia inclòs al dret de tempteig després de rebutjar una oferta de renovació, el base brasiler va aprofitar la mateixa xarxa social per acomiadar-se de l’afició: “Moltes gràcies, MoraBanc Andorra! Ha estat un plaer conèixer i defensar el vostre país, ens veiem aviat.” Per la seva banda, el club va agrair en un comunicat la seva professionalitat durant la temporada en què ha estat tricolor, i va desitjar-li sort en el futur. Finalment Luz complirà la seva voluntat i jugarà les dues properes temporades a les files de l’UCAM Múrcia a les ordres de Sito Alonso, amb qui ja va coincidir al Baskonia.

Amb la marxa del brasiler ja confirmada, des dels despatxos tricolors es busca el seu substitut per completar la posició de base juntament amb Jeremy Senglin. Tot i que en les últimes hores han sortit noms com John Roberson o Sergi Garcia, la prioritat del club segueix sent Clevin Hannah. El base nord-americà ha jugat l’últim curs a l’Herbalife Gran Canària, i el conjunt illenc va inscriure’l al dret de tempteig després de que acabés contracte. La intenció del MoraBanc és presentar una oferta qualificada en els propers dies (el límit per fer-ho acaba dissabte a les 23.59 hores) i esperar que el seu club de l’últim curs decideixi no igualar-la. Hannah va coincidir amb Ibon Navarro la temporada 2017-2018, precisament a les files de l’UCAM.

Senglin es mostra ambiciós

Un dels nous fitxatges del MoraBanc, Jeremy Senglin, va destacar en una entrevista al web del club que “el MoraBanc sempre competeix, o per jugar play-off de l’ACB o a prop de jugar la final de la Eurocup, i això és el que jo vull per a mi, competir al màxim nivell”, i va afegir que “m’encanten els desafiaments que m’empenyin a ser millor, i l’ACB i el MoraBanc Andorra en són un”.

LA LLIGA ENDESA ARRENCARÀ ENTRE SETMANA I AMB DOS PARTITS EN CINC DIES

L’Assemblea General de l’ACB va aprovar ahir el calendari de dates de cara a la temporada vinent. La competició oficial s’obrirà el 21 i 22 de setembre amb la Supercopa d’Espanya, que jugaran Barça, Madrid, Fuenlabrada i València, i la setmana següent ja arrencarà la Lliga Endesa amb una doble jornada. Els primers partits estan previstos entre dimarts 24 i divendres 27 de setembre, mentre que la segona jornada serà aquell mateix cap de setmana del 28 i 29 de setembre. La jornada 17, que establirà els classificats per a la Copa del Rei de Màlaga, serà l’11 i 12 de gener, mentre que la fase regular finalitzarà amb una nova doble jornada, el 6, 7 i 8 de maig es jugarà la 33, i el 9 i 10 del mateix més es disputarà la 34. A més, l’Assemblea celebrada ahir va aprovar per unanimitat l’entrada del Reial Betis i del Bilbao Basket a l’ACB. Tots dos equips van aconseguir l’ascens des de la Leb OR, i ahir la resta dels clubs van acceptar la seva admissió com a nous socis de l’entitat després de presentar tota la documentació. D’altra banda, ahir es va conèixer el calendari complet de la Eurocup. El MoraBanc debutarà el dimarts 1 d’octubre a les 19.00 hores a Mònaco, i el primer partit a casa serà el dimecres 9 d’octubre a les 20.15 hores contra el Ratiopharm Ulm.

tracking