Tom Donnenwirth i Teresa Costa vencen a la Volta als Ports

Tom Donnenwirth s’adjudica el recorregut llarg de la Multisegur Volta als Ports i encapçala un podi amb accent cent per cent gal

Tom Donnenwirth i Teresa Costa vencen a la Volta als PortsXavier Pujol

El triatleta francès Tom Donnenwirth i la catalana Teresa Costa van ser els guanyadors del recorregut llarg de la 42a edició de la Multisegur Volta als Ports. 109 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell positiu amb un indiscutible domini francès ja que, a banda de Donnenwirth (3h45’58”), el podi el van completar dos participants del país veí, Sébastien Pillon i Robin Christophe. Ben d’hora Donnenwirth ja va imposar el seu ritme, va accedir a la Comella i va coronar la Peguera acompanyat per Pillon i Christophe. Atac definitiu a Beixalís i resolució a Arcalís. “He atacat a la primera pujada i després m’he trobat fort, m’he escapat a Beixalís i ja he pogut aconseguir la victòria. És la primera vegada que guanyo a Andorra i estic molt feliç d’haver-ho aconseguit”, va explicar el vencedor. El millor andorrà va ser David Fernández, que va entrar setè a la meta de la coma d’Arcalís amb un crono de 3h54’59”. “M’he notat una mica cansat i he preferit anar al meu ritme. Aquesta és una marxa molt bonica”, va comentar Fernández, que va reconèixer no trobar-se per haver disputat la victòria. Altres andorrans destacats van ser Xavier Jové (4h06’28”), Òscar Cabanas de l’MVK*12 (4h08’08”) i l’esquiador de fons Irineu Esteve, que ser 34è amb un temps de 4h15’37”. En categoria femenina, l’olotina Teresa Costa va repetir victòria –ja ho va fer l’any passat i en unes altres dues edicions– amb un temps de 4h36’34” superant Sylvia Zuñiga i Charlotte Felouse, que van completar el podi. Costa va comentar que “el primer port l’he superat amb una francesa que anava molt bé i no tenia tan clar poder aguantar. Al final, ja a Beixalís, he anat imposant el meu ritme i pogut guanyar”. La millor participant del país va ser la polifacètica Maria Fargues, 12a classificada, amb un crono de 6h36’44” a dues hores de la vencedora de la prova. Inici al Prat del Colat de la Massana, un miler de ciclistes van gaudir de la jornada i d’un temps certament benèvol, ja que l’amenaça seriosa de pluja i el cel gris permetien escometre les ascensions als ports amb una temperatura agradable. “Teníem por per la previsió meteorològica però poder pujar amb 20º s’agraeix. Hem salvat el dia, només hi ha hagut una caiguda i el balanç és prou bo”, va exposar el director de la cursa, Gerard Riart.