Curses de muntanya

Marc Casal, millor andorrà, acaba 14è a la Buff Epic Trail

Unes molèsties físiques van fer que Òscar Casal hagués d’abandonar la prova al quilòmetre 10

Marc Casal, millor andorrà, acaba 14è a la Buff Epic TrailFAM

Marc Casal va aconseguir la millor classificació de la delegació andorrana en la vuitena prova del circuit internacional de curses de muntanya, la Buff Epic Trail, de 42 quilòmetres i 2.900 metres de desnivell i de categoria supersky, que es va celebrar ahir a la localitat de Barruera, a la Vall de Boí. Una cursa molt tècnica en unes condicions meteorològiques imprevisibles, ja que, tal com va comentar l’entrenador nacional, Fabrizio Gravina, hi va haver trams amb molta calor, amb pluja i fins i tot amb vent.

Marc Casal va realitzar una molt bona cursa, en què va finalitzar en 14a posició, a uns 21 minuts del primer classificat, el català Oriol Cardona, amb un temps de 4h29’00”. Casal va explicar que “ha estat una cursa tècnica però he pogut donar el meu màxim des de l’inici”. Darrere de Cardona van creuar la línia de meta l’anglès Jonathan Albon i l’espanyol Zaid Ait. La nota negativa la va protagonitzar Òscar Casal, que es va veure obligat a abandonar la cursa al quilòmetre 10 per uns problemes físics. Pel que fa a la resta de l’equip, Julio Rodrigues va finalitzar en 29a posició amb un temps de 4h59’55” i Sintu Vives va acabar 55è amb un crono de 5h16’36”.

En categoria femenina, gran actuació d’Imma Parrilla, que va aconseguir un meritori 20è lloc amb un temps de 5h57’49”. Anna Artal va ser 28a a 2 hores i 25 minuts de la guanyadora, Sheila Avilés (4h37’40”). Johanna Åström i l’anglesa Holly Page van entrar en segona i tercera posició, respectivament.

FERRAN TEIXIDÓ S'IMPOSA A LA NIT DE LA GALLINA

Ferran Teixidó va ser el guanyador absolut de la primera edició de la Nit de la Gallina, organitzada pel Club Esportiu Sanloria i puntuable per la Copa d’Andorra de curses de munta-nya. Un centenar de corredors van disputar l’única cursa nocturna del calendari amb sortida i arribada a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria. 18 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell on Teixidó va mostrar la seva superioritat i va fer un crono de 2 h14’. En dones, la victòria va ser per a Fernanda Barbosa, amb un temps de 3 h i 5’.