Instal·lacions

Les obres, el 2020

Conxita Marsol espera que després de l’estiu es posi fil a l’agulla al projecte de la remodelació de l’Estadi Comunal Joan Samarra

Les obres, el 2020Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les necessitats de l’Estadi Comunal Joan Samarra obliguen a resoldre d’una vegada per totes una problemàtica que s’arrossega des de fa un temps. L’equipament necessita una reforma integral i la celebració al país dels Jocs dels Petits Estats el 2021serà la clau definitiva per desencallar la situació i poder realitzar els treballs pertinents a una instal·lació que té més de 30 anys de vida.

Així, l’Estadi Comunal canviarà bona part de la seva fisonomia l’any vinent i de cara als Jocs dels Petits Estats. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va explicar en declaracions al Diari que “ara està tot una mica condicionat però si jo segueixo com a cònsol les obres es faran l’any que ve”. Les eleccions comunals del mes de desembre podrien portar un canvi d’equip corporatiu a Andorra la Vella però, tot i això, Marsol espera que no signifiqui cap entrebanc en la calendarització dels treballs. “La idea és tirar endavant el projecte al setembre, i a finals d’any tenir-ho enllestit i posar-ho sobre la taula perquè nosaltres, o un altre equip comunal, puguem iniciar les obres.”

El comú de la capital va aprovar recentment la renovació del lloguer de la finca de l’Estadi Comunal per 15 anys i per un import mensual de 35.000 euros. Aquest fet, òbviament, esdevé clau perquè, amb l’ajuda d’altres institucions, les millores de la instal·lació es puguin fer realitat. De fet, ja fa uns mesos que tots els actors implicats –representants del comú d’Andorra la Vella, del Govern, de les federacions de futbol i atletisme, i del Comitè Olímpic Andorrà– han mantingut reunions per acabar de definir quines seran les actuacions que es faran en l’equipament. Es va parlar d’un estadi de màxims, amb un camp de futbol amb mides més grans, la renovació total del tartan actual, que està molt malmès, i fer una nova pista d’atletisme amb vuit carrils en comptes de sis. Les graderies també podrien formar part del projecte i seran ampliades, tal com va explicar l’aleshores cònsol menor de la capital i actual Secretari d’Estat d’Igualtat i participació ciutadana, Marc Pons. La inversió prevista en les obres, en una primera fase, suposaria un cost mínim d’1,5 milions d’euros, va informar llavors Pons.

També, l’octubre passat, una representació de la Federació Europea d’Atletisme, formada pel seu president i el seu CEO, Svein Hansen i Cristian Milz, respectivament, van visitar el país i les instal·lacions de l’Estadi Comunal. En la reunió que van mantenir ja van reclamar la necessitat de realitzar millores a la infraestructura per poder acollir els Jocs dels Petits Estats. Uns treballs que, segons Conxita Marsol, ja es podran fer l’any vinent, independentment de si hi haurà o no un nou equip comunal.

D’altra banda, la cònsol major va assegurar “no tenir constància de la possibilitat que el Tour de França pugui visitar el país el 2020 o el 2021” i va remarcar també que la intenció del comú és que pugui tenir continuïtat la visita del Campionat del Món de Trial Indoor. En aquest sentit, Marsol va declarar al Diari que “hem de mantenir una reunió amb la Federació Andorrana de Motociclisme d’aquí poc, ja que em van demanar parlar-ne i ho farem en breu”. Per la cònsol major de la capital, tot el que envolta la celebració d’aquest X-Trial Andorra “és positiu i jo no hi tinc cap inconvenient, tot el contrari”.

tracking