Fitxatge amb incògnita

El MoraBanc Andorra fitxa l’aler serbi Dejan Todorovic, que estava a l’UCAM, per a una temporada

Fitxatge amb incògnitaACB PHOTO / J. BERNAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra va anunciar ahir l’arribada de l’aler serbi Dejan Todorovic, que signa per a una temporada. Nascut a Bòsnia, però amb nacionalitat sèrbia, té 25 anys, fa 1,96 metres i és la quarta incorporació de cara al curs vinent, tot i que es tracta d’un fitxatge amb certa incògnita, ja que durant el curs passat només va poder jugar dues estones (quatre minuts en un partit i cinc en un altre) a causa d’una greu lesió.

El setembre passat, durant la pretemporada, va patir una caiguda durant un matx de preparació contra el Joventut i va fer-se una tríada (lligament encreuat, lligament lateral intern i menisc) al genoll esquerre. Todorovic va passar-se gairebé tot l’any en blanc fins als dos últims partits d’ACB amb l’UCAM de Múrcia, en què va jugar quatre minuts a domicili contra el San Pablo Burgos i cinc més a casa a l’última jornada contra l’Herbalife Gran Canària. Tot i el calvari que va haver de patir l’any passat amb les lesions, el director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, va assegurar que “surt d’una lesió però abans havia fet un pas endavant en el seu joc i ara tenim la seguretat que està en les millors condicions”.

Dejan Todorovic va arribar amb 17 anys a les categories inferiors de l’Unicaja de Màlaga i va estar tres cursos a l’equip vinculat dels malaguenys, el Clínicas Rincón. Durant l’última d’aquestes temporades va debutar amb el primer equip i va disputar dos partits a la Lliga Endesa i cinc a l’Eurolliga. Al final d’aquell curs va fer les maletes cap a Bilbao, on va passar quatre temporades, en què va anar evolucionant. Precisament l’última campanya al País Basc va ser la millor i va ser un dels jugadors importants en un mal any en què l’equip va baixar a LEB or. En aquest últim curs, Todorovic va jugar una mitjana de 24 minuts, amb 11 punts, 2,9 rebots, 1,4 assistències i nou crèdits de valoració en els 30 partits que va disputar durant aquella temporada. Un cop es va consumar el descens del Bilbao, va posar rumb cap a Múrcia, on no va poder demostrar res del que se n’esperava per la lesió.

Pel director general del club, Francesc Solana, Todorovic “és un jugador que ve a desenvolupar un paper molt important en el nostre equip”. L’aler ha entrat a la llista prèvia de 18 jugadors de Sèrbia de cara al Mundial de la Xina de l’agost, i Solana va destacar que “aquest estiu està previst que formi part de la selecció de Sèrbia i nosaltres esperem que tingui un gran impacte i molt protagonisme en el nostre joc”.

HANNAH NO ÉS L’ÚNICA OPCIÓ

Pel que fa a la resta d’incorporacions (si marxen Rafa Luz i David Walker, n’haurien de ser quatre més), el base Clevin Hannah és un dels jugadors que agraden. El club es planteja fer-li una oferta qualificada, ja que l’Herbalife Gran Canària l’ha inscrit al dret de tempteig, tot i que no és l’única opció que té Solana, i des de Rússia relacionen l’exbase de l’Enisey Krasnoyarsk John Roberson amb l’entitat tricolor.

QUINO COLOM ENTRA A LA LLISTA PRÈVIA D'ESPANYA PER AL MUNDIAL

El jugador format a les categories inferiors del MoraBanc Andorra Quino Colom ha estat un dels 18 escollits per Sergio Scariolo a la llista prèvia de cara al Mundial de la Xina, que se celebrarà del 31 d’agost al 15 de setembre. La llista del país veí compta amb força absències com Sergio Rodríguez, Serge Ibaka, Nikola Mirotic o Pau Gasol, aquest per lesió. Sí que és a la llista Víctor Claver, que ahir va ser el convidat al Nike Camp i que va mostrar-se il·lusionat per poder ser a la Xina, i també pel projecte que està preparant l’FC Barcelona amb l’arribada, entre d’altres, de Mirotic.

tracking