Reconstrucció

El MoraBanc inscriu Walker i Luz al dret de tempteig, tot i que tenen ofertes i és complicat que cap dels dos segueixi

ReconstruccióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ACB va confirmar ahir els jugadors que els clubs han inscrit al dret de tempteig i el MoraBanc Andorra finalment ho ha fet amb quatre jugadors: David Walker, Rafa Luz, Andrew Albicy i Dylan Ennis. Es tracta de casos diferents, ja que els dos últims han signat per equips de fora de l’ACB (on el dret de tempteig no és vigent), i el club els ha apuntat per si tornessin a algun equip de la lliga espanyola. El cas de Walker i Luz són més complicats, ja que el club vol que segueixin, per això els ha inscrit al dret de tempteig, però tots dos jugadors tenen ofertes de clubs de l’ACB i no tenen intenció de continuar.

Amb la inscripció al tempteig, el MoraBanc Andorra tindrà l’opció d’igualar l’oferta que rebin els jugadors i valorar si li interessa igualar-la perquè els jugadors segueixin a la disciplina tricolor. Rafa Luz ja va rebutjar l’oferta de renovació del MoraBanc Andorra i té un preacord amb l’UCAM de Múrcia, i ahir va escriure un missatge al seu compte de Twitter donant a entendre que no està gaire d’acord amb la decisió dels del Principat. Pel que fa a Walker, també té algunes propostes de l’ACB i la seva prioritat és buscar un nou repte lluny del país. El MoraBanc, per tant, intentaria beneficiar-se de la voluntat d’altres equips per fitxar-lo, per intentar obtenir algun rèdit econòmic, igual que l’Estudiantes va fer amb Jaime Fernández i el MoraBanc fa dos estius.

En canvi, els tricolors no aniran al tempteig per John Shurna, Oliver Stevic, Jerome Jordan, Landing Sanè, ni Reggie Upshaw. Aquest últim cas es deu al fet que amb l’arribada de Senglin i la possible continuïtat de Walker estarien cobertes les dues places d’extracomunitaris, tot i que no es descarta que acabi continuant.

Amb aquest panorama, la plantilla del MoraBanc Andorra per a la temporada que ve només tindria tres o quatre jugadors del curs passat en funció del que acabi passant amb Moussa Diagne. Sembla que l’interès de l’Unicaja s’ha refredat durant les últimes setmanes i no es descarta que continuï. A més d’ell, seguiran David Jelínek, Michele Vitali (que tot i algunes especulacions va confirmar des d’Itàlia que seguiria) i Guille Colom. La resta hauran de ser noves incorporacions de Francesc Solana, de les quals ja se n’han tancat tres: Nacho Llovet, Jeremy Senglin i Frantz Massenat.

Per tant, si Luz i Walker no acaben seguint, i Diagne continua, Francesc Solana haurà de fer cinc fitxatges més per al proper curs. Un dels jugadors que interessen és el base de l’Herbalife Gran Canària Clevin Hannah, a qui el club de l’illa ha inscrit al tempteig.

FRANCESC SOLANA RASTREJA EL MERCAT A LA LLIGA D'ESTIU DE L'NBA

El director general del club, Francesc Solana, es troba aquests dies a Las Vegas, on s’està celebrant la Lliga d’estiu de l’NBA amb tots els equips de la lliga nord-americana, a més de les seleccions de Croàcia i de la Xina. Ja és habitual durant les últimes temporades que Solana visiti els Estats Units per rastrejar el mercat i buscar noves incorporacions per al club i, per exemple, David Walker va jugar-hi just abans d’aterrar a la disciplina dels tricolors. La Lliga d’estiu de l’NBA va arrencar el 5 de juliol, i s’allargarà fins al dia 15 d’aquest mes.

tracking