Andorra enamora l'UCI

La federació internacional dona per garantida la presència de la Copa del Món al país el 2021, 2022 i 2023

Andorra enamora l'UCIVALLNORD-PAL ARINSAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Jo crec que es pot dir que Andorra tindrà Copa del Món fins al Mundial del 2024”, aquestes han estat les paraules del representant de BTT de l’UCI, Arturo Lopes, a la roda de premsa de balanç de la Copa del Món d’enguany que ahir va posar el punt i final després de tres dies d’adrenalina i emoció. Amb la prova de l’any que ve i el Mundial del 2024 ja confirmats, des de Vallnord-Pal Arinsal volien demanar les edicions de la Copa del Món del 2021, 2022 i 2023 per unir-ho amb el Campionat del Món que es farà l’any següent, i sembla que així serà.

Tot i la contundència de Lopes, el cònsol major de la Massana, David Baró, va mostrar-se més prudent, i va assegurar que serà “sempre que es demani l’any vinent, serem prudents”, i va afegir que “la decisió s’ha de prendre al juny del 2020, i el proper equip comunal i consell d’administració, molt ràpid al gener o febrer, prengui una decisió de continuïtat, potent, que fa que Andorra estigui on estigui”.

PREVISIONS SUPERADES

Més enllà del futur, totes les parts van coincidir que la Copa del Món d’enguany ha estat tot un èxit, i s’han superat les previsions de 35.000 visitants que s’havien fet abans de la prova, i durant aquests dies s’han aplegat a Vallnord-Pal Arinsal unes 42.000 persones. A més de les dades habituals de circulació, el telecabina o els punts de restauració, enguany s’hi han afegit els números proporcionats per Andorra Telecom, que va rebre un total de 62.000 connexions amb diferents aparells a la seva xarxa (tant de dades com de cobertura mòbil) a Pal Arinsal, el que corrobora les dades d’uns 42.000 visitants. A més, l’edició d’enguany de la Copa del Món de BTT deixarà quatre o cinc milions d’euros de retorn directe (a l’espera que es puguin quantificar totalment les xifres) segons va explicar el cònsol David Baró, que va afegir que “a això s’hi haurà de sumar tot el que es rep de manera indirecta”.

La d’enguany ha estat la setena Copa del Món que organitza Vallnord-Pal Arinsal, i David Baró va declarar que “des del 2008 que es va fer la primera, hi ha hagut una evolució imparable i ha canviat molt”. En aquest sentit, el representant de l’UCI, Arturo Lopes, va manifestar que “vosaltres em sorpreneu cada any amb alguna cosa millor i diferent, i cada any milloreu”, i va destacar que “és trist que tanta feina que feu acabi en només tres dies, sou meravellosos”.

El director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, va explicar que “estem a prop de l’excel·lència”, i pensant en el futur, va mostrar-se ambiciós, i va assegurar que “tenim marge per créixer, però per créixer en qualitat”. A més, el director de cursa, Albert Balcells, va explicar que de cara al futur es podria canviar la línia d’arribada del descens.

SCHURTER I TERPSTRA S'ADJUDIQUEN LES CURSES DE 'CROSS COUNTRY' OLÍMPIC

Nino Schurter i Anne Terpstra van vèncer a les curses de cross-country olímpic que van tancar la Copa del Món de BTT de Vallnord-Pal Arinsal. El corredor suís, dominador d’aquesta disciplina durant els últims anys, va aprofitar els problemes d’Ondrej Cink, que liderava la cursa, i va fer un atac al tram final de l’última volta per acabar superant el seu compatriota Mathias Flueckiger en un final espectacular, mentre que la tercera posició va ser per al brasiler Henrique Avancini. Per la seva banda, el representant del país, Guy Díaz, no va poder acabar la cursa de la Copa del Món perquè va completar quatre voltes al traçat de cross-country olímpic, igual que a l’edició del 2019. Pel que fa a la cursa femenina, la victòria va ser per a l’holandesa Anne Terpstra, que va superar a Jolanda Neff després d’un gran atac a l’última volta, mentre que la tercera plaça va ser per Yana Belomoina. A la cursa masculina sub-23 la victòria va ser per al romanès Vlad Dascalu, mentre que Kilian Folguera, que debutava en una cursa de Copa del Món, va quedar-se a només una volta d’acabar la cursa quan ocupava el 63è lloc. En sub-23 femení, el triomf va ser per la corredora alemanya Ronja Eibl.

tracking