Motociclisme

Xavi Cardelús sortirà últim a Sachsenring

El pilot va fer el 29è millor temps a la qualificació, i a MotoGP la ‘pole’ va ser per a Marc Márquez

Xavi Cardelús sortirà en 29a i última posició a la cursa de Moto2 del Gran Premi d’Alemanya que es disputa aquest cap de setmana al circuit de Sachsenring, després d’una jornada marcada per alguns problemes físics.

El pilot del Principat va millorar els registres que havia aconseguit durant la jornada de divendres, i va marcar un temps d’1’25”941 a la tercera sessió d’entrenaments lliures que va fer-se al matí, la qual cosa suposava una rebaixa de sis dècimes respecte a la volta ràpida de divendres, tot i que al tram final dels entrenaments ha notat problemes físics als avantbraços. Ja a la tarda, durant la qualificació, el seu millor registre va ser d’1’25”891, un temps que va fer millorar la seva volta ràpida, però que no va evitar que tanqués la classificació i que quedés lluny dels pilots capdavanters de la Q1 de Moto2, perjudicat, de nou, per algunes molèsties físiques als braços. Finalment, la pole position a la categoria intermitja va ser per a Àlex Márquez, que va superar l’italià Luca Marini i l’alemany Marcel Schrotter.

Després de la qualificació, Xavi Cardelús va manifestar que “situar-me a dos segons del millor temps al tercer lliure i millorar en mig segon els temps d’ahir, ha tornat a ser un pas endavant que demostra que anem evolucionant”, i va afegir que “novament, he marcat els meus millors registres a les primeres voltes dels entrenaments, concretament a la quarta, i després ja ha estat complicat fer-ho”. Sobre els problemes físics, el corredor del Principat va destacar que “tenint en compte les característiques d’aquest circuit, pateixo força dels avantbraços i això no m’acaba de permetre rendir al màxim un cop he fet les primeres voltes”.

Per últim, Cardelús va declarar que “el balanç és positiu sense arribar a ser extraordinari”, i de cara a la cursa de demà va manifestar que “volem ajustar alguna coseta més malgrat que diuen que pot ser en moll i mirar d’esgarrapar alguna dècima més al cronòmetre per poder afrontar la cursa en millors condicions”.

D’altra banda, a MotoGP la pole position va ser per a Marc Márquez, que va superar els residents Fabio Quartararo i Maverick Viñales. Per últim, a Moto3, el més ràpids van ser els japonesos Ayumu Sasaki i Kaito Toba, mentre que en tercera posició sortirà l’espanyol Marcos Ramírez.

Les curses arrencaran a les 11.00 hores amb Moto3, a les 12.20 hores serà el torn de la prova de Moto2, i l’acció es tancarà a partir de les 14.00 hores amb el plat fort, la carrera de MotoGP.