Teunissen guanya a Brussel·les i és el primer líder del Tour

Teunissen guanya a Brussel·les i és el primer líder del Tour

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tour de França va inaugurar ahir la seva edició 106 amb una etapa amb sortida i arribada a Brussel·les que va coronar el ciclista holandès del Team Jumbo Visma, Mike Teunissen, com a vencedor de l’etapa a l’esprint i també com a primer líder de la ronda gal·la.

El ciclista va aprofitar l’absència de l’esprinter del seu equip, Dylan Groenewegen, que va patir una caiguda a un quilòmetre i mig de la línia d’arribada, per endur-se així la primera victòria en una gran volta després d’imposar-se al gran favorit, Peter Sagan, i també al jove Caleb Ewan.

L’etapa del dia va tenir poca història, i des de ben d’hora es va formar una escapada amb el corredor local, Greg Van Avermaet, i també amb Natnael Berhane, Mads Würtz Schmidt i Xandro Meurissel, tot i que poc a poc van veure com el gran grup els retallava diferències i els acabava neutralitzant. Però els atacs no van aturar-se, i el francès Stéphane Rossetto va animar la cursa amb una nova aventura, en aquest cas en solitari, que va allargar-se fins a nou quilòmetres de l’arribada, quan el gran grup va neutralitzar-lo per llançar l’esprint que va acabar amb la victòria de Teunissen.

Gràcies a les bonificacions, Mike Teunissen té quatre segons de marge respecte a Peter Sagan i és a sis davant de Caleb Ewan, i té 10 segons respecte a la resta de competidors. Pel que fa als residents, el millor classificat ahir va ser el gal del Quick-Step Floors, Julian Alaphilippe.

El Tour de França seguirà avui encara a territori belga amb la disputa de la segona etapa, una contrarellotge per equips de 27,6 quilòmetres des del Palau Reial de Brussel·les fins a l’Atomium de la capital de Bèligca. Demà la cursa ja entrarà a França amb la tercera etapa, que tindrà final a Épernay, en una jornada que tindrà quatre cims puntuables, i la primera gran etapa de muntanya arribarà dijous, amb el final a La Planche des Belles Filles després d’una jornada amb set ports.

tracking