BTT

Bruni s'imposa amb autoritat en el descens

El líder de la Copa del Món de descens dona un nou cop d’autoritat i s’imposa al Prat de la Ribera en una cursa espectacular

Bruni s'imposa amb autoritat en el descensVallnord

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només fa un mes que és resident al país i no va trobar un bateig millor que sumar una lluïda i espectacular victòria al Prat de la Ribera. Loic Bruni arribava a la prova andorrana com a principal amenaça per descavalcar Troy Brosnan del lideratge de la classificació general de la copa del món de descens i ahir, després d’una baixada de manual, arriscada, ferma i sense errades, va reprendre aquesta privilegiada posició i va aprofitar un dia gris de Brosnan. Bruni es troba en un incontestable estat de forma i quan semblava que Loris Vergier repetiria triomf a Andorra -ho va fer l’any passat-, el biker de Specialited Gravity va aturar el crono amb un 4’11”055 que, realment, era per treure fum de les mans. “Estic molt feliç i el que ha passat ha estat màgic”, va encertar a esbufegar mentre encara rebia les felicitacions dels seus rivals del circuit. “He anat sempre al límit i penso que he fet una baixada consistent. Sabia que havia d’anar molt ràpid per poder guanyar”, va afegir. L’autoritat de Bruni no va entelar l’atreviment de Vergier, que, tot i signar bons parcials i arriscar en els trams més compromesos, va haver de claudicar. Menys de mig segon va privar el guanyador de l’any passat de repetir victòria. “Aquest és el circuit més difícil del món i la pols no ha ajudat, però estic content pel resultat malgrat no haver pogut guanyar. Troy Brosnan, tercer, va entrar a 1”202 de Bruni i va caure al segon lloc de la general.

En categoria femenina, l’espectacle va portar el nom de Rachel Atherton. L’anglesa manté un idil·li especial amb Andorra i ahir va sumar la seva cinquena victòria al Principat. Atherton va aconseguir rescabalar-se de l’errada de l’any passat que va posar en safata el triomf a Tahnee Seagrave, gran absent ahir per lesió, i es va imposar gràcies a un sòlid descens (5’00”622). “M’he sentit molt bé durant la baixada i dominant la situació” va comentar la guanyadora. Atherton va afegir que “el circuit és molt dur, però enguany he aconseguit no fallar”. No va tenir la mateixa sort l’encara líder de la copa del món, Tracey Hannah, que va relliscar durant la seva baixada, a l’últim revolt i per la pèrdua d’equilibri va estar a punt d’anar-se’n a terra. Hannah va recuperar el control, però aquesta errada va fer que es quedés fora de la lluita, va ser tercera, quan estava signant uns parcials estratosfèrics. “Ha estat una pena. He relliscat però són coses que passen quan vas al límit i al 100 per cent. Ara toca pensar en la propera cursa”, va lamentar l’australiana. Va fer també podi. Marine Cabirou, que està fent un campionat estelar, va ser segona, a 2”497 d’Atherton i és tercera a la general.

Bruni s'imposa amb autoritat en el descens

tracking