TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Tret de sortida al Tour de França amb 22 residents

Tret de sortida al Tour de França amb 22 residentsTeam Ineos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Brussel·les acollirà avui la Grande Départ de la 106a edició del Tour de França, una prova, que, com ve sent habitual al llarg dels últims anys, comptarà amb uns quants ciclistes que corren amb llicència del Principat, concretament, un total de 22.

Alguns d’aquests residents seran clars favorits per aconseguir el mallot groc de vencedor de la general a París, com el cas d’Egan Bernal, del Team Ineos (anteriorment conegut com a Sky), que és un dels màxims aspirants al triomf final. També arriben a la ronda gal·la amb opcions al triomf Adam Yates, i en menor mesura, el mallorquí Enric Mas, que disputarà per primera vegada el Tour de França. També serà a la llista de sortida, Dan Martin, del Team Emirates, que intentarà animar la cursa durant les tres setmanes vinents. A més, també hi haurà altres homes importants, com els corredors del Movistar, Marc Soler, el del Bahrain Merida, Ivan García Cortina, l’australià del Team Jumbo-Visma, George Bennet, Luís León Sánchez, de l’Astana, o els homes del Mitchelton-Scott, SImon Yates i Luke Du bridge.

Més enllà dels residents, el clar favorit per endur-se la general del Tour és el vigent campió, el britànic Geraint Thomas, i més veient que el seu company Chris Froome serà baixa per lesió després de patir una caiguda. Els seus màxims rivals seran els integrants de l’equip Movistar, en especial, Nairo Quintana, però sense perdre de vista al corredor basc, Mikel Landa.

La prova arrencarà aquesta tarda amb una etapa de 194,5 quilòmetres amb sortida i arribada a Brussel·les, on els ciclistes hauran de superar un parell de ports, un de tercera i un de quarta categoria. Demà ja es podran veure les primeres diferències a la general amb la disputa d’una contrarellotge per equips, també a la capital belga, i diumenge la cursa ja entrarà en territori gal amb un final accidentat a Épernay, on hi haurà un total de quatre cims puntuables dintre dels últims 38 quilòmetres de l’etapa. Per viure la primera gran etapa de muntanya s’haurà d’esperar fins dijous, quan els ciclistes arribaran a La Planche des Belles Filles, de primera categoria, en una jornada que tindrà fins a set ports puntuables durant el recorregut.

tracking