Inici explosiu de la Copa del Món de la Massana

Les curses de ‘cross-country short track’ donen inici a la Copa del Món de BTT de la Massana

Inici explosiu de la Copa del Món de la MassanaVallnord-Pal Arinsal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vallnord-Pal Arinsal va obrir ahir la setena Copa del Món de BTT de la seva història amb la disputa de les curses de cross-country short track, que no van decebre, ni de bon tros, i que van acabar amb les victòries del brasiler Henrique Avancini i de la suïssa Jolanda Neff, que van aconseguir el triomf després d’imposar-se a l’esprint als seus rivals.

Pel que fa a la cursa masculina, Avancini va repetir la victòria que ja va aconseguir a Vallnord-Pal Arinsal a la Copa del Món del 2018. Qui va començar dominant la carrera va ser el suís Mathias Flueckiger, que va intentar trencar el grup imposant un dur ritme, però tant Titouan Carod, com el mateix Avancini van aguantar-lo i no van deixar que l’helvètic marxés de la resta de competidors. Mentrestant, des del darrere, el vigent campió de la Copa del Món i del Mundial, el també suís Nino Schurter, anava avançant posicions i situant-se també al capdavant del grup.

L’intercanvi d’atacs s’anava succeint mentre avançava la cursa, però sense que cap acabés de fructificar i deixés marxar ningú en solitari. Henrique Avancini va passar primer a la penúltima volta i va mantenir la primera plaça a l’últim gir, per acabar travessant la línia de meta primer, amb només un segon de marge respecte a Nino Schurter i Maxime Marotte. Després de la cursa, el brasiler va mostrar la seva satisfacció i va declarar que “estic molt content per aquesta victòria”, i sobre el traçat va destacar que “té esperit de muntanya, i per mi és més fàcil sentir-me connectat aquí amb la pista, el públic i amb tot. Crec que per això se’m dona tan bé aquest circuit”.

Pel que fa a la cursa femenina, l’helvètica Jolanda Neff es va endur la victòria després d’un igualat final amb la seva compatriota Alessandra Keller i amb la nord-americana, i líder de la general, Kate Courtney. Keller va liderar bona part de la cursa i va intentar marxar en solitari, però Neff va reservar forces, i va atacar just a la rampa anterior a la línia de meta per avançar a la seva compatriota i endur-se la victòria.

VALORACIÓ POSITIVA

Després de la primera jornada de competició, des de l’organització es va fer una valoració positiva, i el director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, va manifestar al Diari que “ha estat un dia fantàstic perquè tot ha anat molt rodat. Acabo de sortir de la reunió amb la UCI (Unió Ciclista Internacional), la valoració tècnica ha estat perfecta, i les condicions de la pista estaven força bé”. Sobre l’afluència de públic, Marticella va destacar que “el short track ens ha sorprès positivament, hi havia força gent, i han vingut els animadors, com el Brut, la mascota del MoraBanc”. Per últim, va cloure que “s’ha viscut una jornada de gran nivell a la Caubella i estem molt satisfets, ara a esperar el que queda que són els plats grossos”.

tracking