Piqué vol un filial

El central de l’FC Barcelona negocia l’adquisició del Gimnàstic Manresa per convertir-lo en l’equip ‘nodrissa’ de l’FC Andorra i per bastir el planter

Piqué vol un filialFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A aquestes alçades del partit sembla complicat no creure en l’ambició de Gerard Piqué. Amb moviments demostrables i sense cremar etapes de manera artificial, el president de Kosmos està decidit a ampliar la xarxa i engrandir el projecte de l’FC Andor­ra. El nou i estratègic escac i mat del central del Barça sembla dirigit cap al futbol base del club. Amb l’obligació de començar pràcticament de zero per crear una estructura de futbol formatiu,Piqué està negociant per fer-se amb el volant del Gimnàstic Manresa, històric equip de futbol base i d’on va emergir, per exemple, Pep Guardiola. La voluntat del mediàtic propietari del club tricolor seria adquirir el club del Bages i, d’aquesta manera, bastir l’FC Andorra d’un filial i d’uns fonaments per estructurar els equips de base de l’entitat. El filial, aquest nou FC Andorra B, començarà la temporada vinent a quarta catalana i estarà dirigit per Carlos Sánchez, el Maño.

Les intencions de Piqué i Kosmos són fermes però, de moment, des del Nàstic Manresa emeten un missatge de tranquil·litat i remarquen que no hi ha res tancat. El president del club, Darío Riera, reconeix les negociacions amb el hòlding del central de l’FC Barcelon, però subratlla que hi ha altres dues empreses interessades en la seva entitat. “Gerard Piqué no ha comprat el Gimnàstic”, va comentar Riera sortint al pas de les informacions que arribaven des de Barcelona que ,a més, assenyalaven que la inversió del president de Kosmos seria d’uns 400.000 euros per reconvertir el Nàstic Manresa en l’equip nodrissa de l’FC Andorra. El president manresà va explicar que “és cert que hi ha negociacions des de fa tres mesos, com tambe amb altres dues empreses, una en l’àmbit estatal i una altra de xinesa”. Dario Riera considera que el projecte “està molt verd, encara s’ha de parlar de moltes coses i en tot cas, si arribéssim a un acord hauria de ser ratificat per l’assemblea de socis i el club hauria de transformar-se en societat anònima esportiva”. Una situació i unes declaracions que recorden molt el context que es va viure a l’FC Andorra quan Piqué en negociava l’adquisició. “Nosaltres com a entitat pensem que som uns privilegiats pel fet que hi hagi empreses interessades en nosaltres i que puguin col·laborar en el nostres creixement”, va exposar Riera. El mandatari manresà va recordar que “en cap cas hem estat nosaltres els que hem posat el club a la venda. Ara mateix l’esport és un negoci i no hi ha sostre. En cas de materialitzar-se l’acord, crec que pot ser una gran millora per al Gimnàstic”. L’entesa es podria oficialitzar ben aviat.

LA DIRECCIÓ ESPORTIVA TREBALLA PER OFICIALITZAR ELS PRIMERS REFORÇOS PER AL CURS VINENT

El secretari tècnic, Jaume Nogués, treballa a dojo allunyat dels focus per perfilar la plantilla amb què l’FC Andorra competirà a tercera divisió. Oficialitzades les nou baixes –Xisco Pires, Víctor Silverio, Emili, Rui Beja, Marc Ferré, Marc Pujol, Jantus, Bové i Jordi Aláez– i els futbolistes que seguiran vestint la samarreta tricolor, manca conèixer les cares noves que s’afegiran al projecte. Dels set fitxatges que té pressupostats l’equip, amb tres l’acord ja és total i altres dos estarien molt ben encaminats. Les posicions que es volen reforçar són la porteria, dos centrals, un pivot, un extrem i un davanter. Molt aviat es poden començar a destapar els primers noms i els jugadors que acabaran de cobrir les places de sub-23.

tracking