Crítics amb la federació no descarten la querella

Els quatre clubs crítics amb l’actual junta de la FAF i un sector de regeneració que ja treballa volen estudiar el sumari abans de pronunciar-se

Crítics amb la federació no descarten la querellaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

No tan sols no s’ha apagat el ressò de l’ajornament sine die de l’assemblea de la Federació Andor­rana de Futbol (FAF) prevista per ahir, sinó que la situació és cada cop més espessa i estranya. La partida serà llarga i cadascuna de les parts mou les seves peces atenent, evidentment, els seus interessos.

El darrer moviment és prou contundent ja que, segons ha pogut saber el Diari, els quatre clubs contraris a la gestió de la FAF –Inter Escaldes, la Massana, Encamp i UE Santa Coloma– i un sector de regeneració vehiculat per l’exseleccionador de futbol sala Carles Riba, no descarten querellar-se contra els tres imputats en l’operació Cautxú, Tomàs Gea, Pepe García i Víctor Santos. Aquesta hipòtesi només es produiria en cas que aquest sector crític entengui que la situació ja és insostenible. En aquest sentit, els clubs contraris i el sector de regeneració volen estudiar el sumari del cas per saber si continuen en el procés com a actors civils –es van presentar com a part fa uns dies– o decideixen presentar l’esmentada querella.

A més, els crítics asseguren haver demanat en diverses ocasions a la FAF l’auditoria de comptes i la documentació corresponent a l’exercici del 2018, és a dir, la memòria i el tancament de comptes. A més, volen tenir la informació detallada de cada partida econòmica i la finalitat amb la qual s’han fet servir aquestes quantitats. Tampoc no s’han entès els motius esgrimits per la FAF per desconvocar l’assemblea i l’anomenat defecte de forma ni les paraules de Manolo Jiménez, portaveu de la junta, en què cridava a la transparència. Encara es desconeix quin dia es podrà celebrar l’assemblea i quan es convocarà. Jiménez va assegurar dilluns passat que la idea de la FAF era “convocar l’assemblea al més aviat possible, en principi, durant l’estiu, aquest mes o ja a l’agost”. En qualsevol cas s’hauria de convocar amb un mínim de 15 dies d’antelació.

La situació és molt incòmoda i mentre que el sector crític demana les eleccions com a mesura innegociable per regenerar la federació i renovar l’equip directiu, el mateix ens es manté ferm en la seva intenció de no convocar aquests comicis. L’ajornament de l’assemblea no ha estat més que l’escenificació perfecta de la situació i de la disparitat d’opinions entre els actuals rectors de la FAF i l’oposició. Aquest grup regenerador, que treballa des de fa cert temps per portar foc nou a la federació i que té com a cap visible Riba, es mou en espera de la convocatòria d’eleccions i, si arriba aquest moment, formalitzar-se ja com a candidatura “amb el màxim de suport possible”. El mateix Riba explica que “tal com estan les coses a dia d’avui estem a un 50% de suport” perquè només hi ha dues alternatives. El que sembla clar és que, en el cas que es formi aquesta candidatura, Riba mai no l’encapçalaria i potser “ni en formaria part”.

A l’altra banda es troben els actuals directius de la FAF, amb Alfonso Martín, que presentaria una candidatura continuista, probablement com a cap visible, en cas de convocar-se eleccions. La voluntat de l’actual junta és ocupar el buit deixat per Pepe García amb Fèlix Álvarez com a nou tresorer i ratificar Martín i Elisabeth Pirot com a màxims mandataris.

UNA FRACTURA ENTRE FEDERACIÓ I CLUBS CADA VEGADA MÉS DIFÍCIL DE PODER DISSIMULAR

No sembla que hi pugui haver marxa enrere en les discrepàncies i els desencontres entre la federació i els clubs que lideren el sector disconforme amb la gestió. Per una banda, estan les entitats que donen suport implícitament a l’ens i, per l’altra, els quatre que conformen la veu discordant. Algunes de les fonts consultades tenen molt clar que l’ajornament de l’assemblea de dilluns no ha estat res més que una maniobra de la FAF per gunayar temps i esperar “si Gea queda en llibertat i poder organitzar millor la defensa”. El que sembla clar és que la junta es mostrava certament incòmoda durant la posada en escena de dilluns, obligada a sortir al pas de l’ajornament i donar explicacions públiques.

tracking