Gerard Piqué encara no és accionista de l'FC Andorra

A dia d’avui, Kosmos Holding Group, l’empresa del central del Barça, no ha formalitzat la compra de l’FC Andorra

Piqué encara no ha fet formal la compra de l'FC AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És una qüestió de temps i que es resolguin diferents serrells, però a dia d’avui l’empresa que dirigeix Gerard Piqué, Kosmos Holding Group, encara no ha formalitzat la compra de l’FC Andorra. Un formalisme, feixuc per la quantitat de documents que s’han de presentar, però que quedarà enllestit més tard del que estava previst. Segons les fonts consultades, la transacció serà efectiva i registrada els propers mesos.

La situació actual de l’accionariat de l’FC Andorra indica que Clayton SL, l’empresa andorrana liderada per Francesc Destree i Higini Cierco Palau, i de la qual cadascun disposa d’un 50 per cent del capital, és la propietària del club. En aquest sentit, Destrée figura com a administrador únic de la societat Futbol Club Andor­ra SAOEU, i Cierco Palau com a president. Ara per ara Kosmos Holding Group, directament, no és encara part de l’FC Andorra.

En el moment de formalitzar la societat anònima esportiva i per poder adquirir l’FC Andorra, Kosmos Holding Group, com a empresa amb capital estranger, necessitava un vehicle transmissor per realitzar l’anomenada operació d’inversió estrangera. Aquesta operació obliga a complir molts requisits, entre els quals presentar diversa documentació acreditativa de les societats que invertiran en el club. Així, fa mesos que es treballa per aconseguir la paperassa que solucioni l’obligatorietat de demostrar qui són els socis que compren la societat, justificar la legalitat dels diners que s’invertiran i una sèrie de necessitats que han provocat que aquest procés de formalització de compra s’hagi endarrerit més del que estava previst.

A més, tal com va explicar en el seu dia el Diari, Rakuten, el gegant japonès del comerç electrònic, és el soci financer darrere de l’operació de compra de l’FC Andorra per part del hòlding Kosmos. Com a un dels promotors de Kosmos en el projecte de l’FC Andorra, Rakuten aporta bona part del suport econòmic i això també ha provocat que la documentació acreditativa estigui encara en espera.

Davant d’aquesta situació, Kosmos Holding Group i Clayton van optar acordar fer una primera operació i poder guanyar temps. Un primer pas amb capital cent per cent andorrà –el de Clayton– i poder posar les bases del nou projecte, començar a invertir en jugadors i intentar, com així ha estat, l’ascens a tercera divisió. Quan tot estigui ja formalitzat i registrat, Kosmos Holding Group es convertirà definitivament en el soci majoritari de l’FC Andorra controlant una nova societat que encara no té nom i on també ha d’estar inclòs el percentatge de Clayton.

L’assemblea general de l’FC Andorra va aprovar per unanimitat dissabte 29 de desembre la transmissió dels seus actius a favor de Clayton SL, gestionada conjuntament per diferents inversors, inclòs el mateix Kosmos Holding Group de Piqué.

tracking