Trilogia a l'Eurocup

El MoraBanc tornarà a competir a la segona competició continental el curs vinent i l’organització va tancar ahir els 24 que la jugaran

Trilogia a l'EurocupFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra jugarà l’Eurocup la temporada vinent. La notícia es va fer oficial ahir a la tarda de mans de la mateixa organització. Tot i que era previsible, encara no era segur, però la propera serà la tercera vegada en tres anys que els tricolors jugaran la segona màxima competició continental.

La inclusió de l’equip entre els vint-i-quatre elegits deixa clar que els resultats esportius obtinguts la temporada passada prenen encara més valor. No hi ha dubte que ha estat un clar detonant per acabar assignant als del Principat una de les dues wild card que hi havia. “Els últims anys sempre hem estat a les posicions per optar a jugar competició europea, tornar-hi és una fita important i esperem estar a l’altura, competint i fent que l’afició gaudeixi de rivals de molta entitat”, va reconèixer ahir mateix Francesc Solana. A les seves paraules s’hi va afegir el president, Gorka Aixàs, que va subratllar que “és una mostra inequívoca del nostre projecte. Jugar competició europea per tercera vegada consecutiva és una bona mostra que anem pel bon camí”. Aixàs, a més, comenta que “el fet de jugar Eurocup és un atractiu per a qualsevol jugador i farà que puguem acabar confeccionant una plantilla el més competitiva possible per poder disputar en condicions l’ACB i l’Eurocup”.

Precisament de l’ACB també hi seran l’Unicaja, eliminat per l’Alba de Berlín als quarts de final l’any passat, i el Divina Seguros Joventut, que torna a Europa per mèrits propis després de molts anys sense ser-hi. Els verd-i-negres han accedit a l’Eurocup gràcies a la bona campanya a la Lliga Endesa.

Els altres rivals

La competició tornarà a comptar amb 24 equips, dels quals alguns són coneguts de la parròquia andorrana. El Mònaco, que ja va passar pel Poliesportiu a la fase de grups del curs passat, repeteix presència. També es poden tornar a creuar els camins amb el Brescia, exquip de Michele Vitali, o el Galatasaray, amb qui es va perdre a Turquia però es va vèncer a casa. Un altre vell conegut dels tricolors és el Darussafaka, que juntament amb el Tofas Bursa completa la nòmina d’equips de la lliga turca a la competició.

Pel que fa a Rússia, l’Unics Kazan torna a presentar-se, des d’ara mateix, com un dels aspirants al títol, igual que el Lokomotiv Kuban de Krasnodar. Ambdós repeteixen presència. Precisament davant l’Unics es va començar a pensar que l’equip podia arribar lluny la temporada passada. La victòria al Poliesportiu va ser un punt d’inflexió. D’aquest país cau el Zenit de Sant Petesburg, que, amb Andrew Albicy a les seves files, jugarà l’Eurolliga.

De la màxima competició continental arriba el Buducnost. La lliga italiana és la que més equips aportarà a la propera edició de l’Eurocup, amb el Brescia, el Venècia, el Trento i la Virtus. El Partizan de Belgrad serà el màxim representant balcànic, honor que es disputarà amb el Cedevita de Zagreb. De la lliga francesa, no hi haurà l’ASVEL Villeurbanne, també a Eurolliga, però sí que hi seran dos històrics, el Nanterre i el Limoges. La primera divisió alemanya tindrà dos equips més, l’Ulm i l’Oldenburg, mentre que de Lituània arribarà el Rytas Vilnius; de Polònia, el Gdynia, i d’Israel, el LeZion. Tanca la llista el Promitheas Patras grec, que s’estrena a l’Eurocup després d’haver estat subcampió de lliga i torna a representar el país després de tres anys sense cap equip a la segona competició europea.

EL MORABANC, PER DAVANT DEL GRAN CANÀRIA

La notícia d’ahir ha donat al MoraBanc Andorra la primera victòria de la temporada. L’Eurocup ha decidit que la plaça de la lliga Endesa fos per a l’equip del Principat i d’aquesta manera ha deixat fora el Gran Canària. L’exequip de Pedro Martínez va competir a l’Eurolliga la temporada passada però en el capítol domèstic va tenir un paper molt més discret del que s’esperava. A Europa, les seves prestacions no van ser millors i aquest fet ha acabat pesant.

tracking