Canoa i caiac

Plata mundial

Mònica Doria va aconseguir ahir la segona posició en canoa a la Copa del Món que es va disputar a Bratislava

Plata mundialM. D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mònica Doria segueix afegint èxits a la seva carrera, tot i tenir només 19 anys, i al triomf al Campionat d’Europa júnior de fa dos anys a Alemanya, ahir va afegir-hi una segona posició a la Copa del Món absoluta disputada a Bratislava (Eslovàquia) en la modalitat de canoa, la que és la seva primera medalla al circuit mundial. A més, aquest gran resultat arriba en un any important, ja que enguany s’atorgaran les places per als Jocs Olímpics de Tòquio de l’any vinent.

El cap de setmana ja va començar força bé per a la palista del Principat, que va ser 17a a les eliminatòries, i no va necessitar la segona mànega per entrar a les semifinals. Ja durant la jornada d’ahir, Doria va ser desena a les semifinals amb un temps de 123”96, amb sis segons de penalització, i va obtenir l’última de les posicions que donaven accés a la gran final de la segona Copa del Món de la temporada que es va disputar a la capital d’Eslovàquia.

A la final, Mònica Doria era la primera de les competidores a sortir a competir i va fer una baixada espectacular amb un temps de 106”32, tot i que els sis segons de penalització per tocar les portes 10, 16 i 17 van fer que acabés amb un registre final de 112”32. Només la va poder superar a la classificació final la francesa Claire Jacquet, que va acabar amb un crono de 112”15, 0”17 al davant de Mònica Doria sumant les penalitzacions, però amb un pitjor temps de baixada. L’última posició de podi va ser per a la brasilera Ana Satila, que va finalitzar la prova amb un temps de 113”80 que va valer-li la medalla de bronze a la capital eslovaca.

Després de la competició, Mònica Doria va mostrar la seva satisfacció en declaracions al Diari, i va manifestar que “no m’ho podia creure, estic molt contenta i no m’ho esperava, però he fet una baixada molt bona i he estat la més ràpida”. Sobre la millora que va fer a la final respecte a la semifinal, la palista va destacar que “he analitzat la baixada i he mirat les errades que havia fet, després he remat com sé que puc fer-ho, amb el cap fred, i fluint amb l’aigua fins aconseguir el resultat”.

Qui no va tenir tanta sort a la Copa del Món de Bratislava va ser Laura Pellicer, que va quedar-se fora a les eliminatòries en canoa. A la primera mànega va ser la 44a després de saltar-se dues portes, mentre que a la segona va acabar 26a amb més de 200 segons de penalització per no passar per quatre portes. A la prova de caiac, Mònica Doria va caure a les semifinals, i Pellicer a la qualificació.

AMB TÒQUIO 202 A L’HORITZÓ

Tot i el gran resultat, la feina per a Mònica Doria no s’atura, de fet, tindrà un mes de juliol atapeït. Entre el 4 i el 7 disputarà l’Europeu sub-23 a Eslovàquia, mentre que del 16 al 21 del mateix mes serà a Polònia per participar al Mundial sub-23. A l’agost tornarà a la Copa del Món, però la gran cita de la temporada serà del 25 al 29 de setembre al Mundial que es farà a la Seu d’Urgell i que dona accés als Jocs de Tòquio 2020.

Les 11 millors classificades en canoa (de països diferents) aconseguiran la plaça per a la cita olímpica. Pensant en aquesta hipotètica classificació, Doria admet que “anem per la bona direcció i estem fent una bona feina”, però es mostra prudent: “Hem de seguir treballant perquè queda camí per fer.”

CLASSIFICACIÓ

COPA DEL MÓN DE BRATISLAVA

1. Claire Jacquet (França) 112”15

2. Mònica Doria (Andorra) a 0”17

3. Ana Satila (Brasil) a 1”65

GENERAL COPA DEL MÓN

1. Claire Jaquet (França) 100 punts

2. Andrea Herzog (Alemanya) 88 punts

3. Jessica Fox (Austràlia) 82 punts

8. Mònica Doria (Andorra) 62 punts

tracking