Els equips d'alpí de la FAE ja preparen el curs vinent

Els esquiadors fan treball específic, sortides en bicicleta i gimnàs

Els equips d'alpí de la FAE ja preparen el curs vinentFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els esportistes de la FAE estan en aquestes dates posant les bases del que serà la pròxima temporada. De moment, són setmanes de càrrega d’exercicis de força i de suma d’activitats de resistència, tant per als esquiadores i esquiadores d’alpí com per a la resta de seccions. En el cas de l’alpí, ara mateix es realitzen jornades de treball de gimnàs i sortides en bicicleta. Una combinació per anar agafant la forma durant aquests mesos, abans de l’estada amb neu prevista per a final d’agost o principi de setembre a l’Argentina. Durant aquestes setmanes, el treball amb els esportistes inclou el gimnàs, però combinat amb diferents sessions, entre les quals es va organitzar fa uns dies una pujada al pic Negre, es realitzen sessions al Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino o bé es fan periòdicament sessions de ciclisme tant de carretera com de muntanya.

Treball anaeròbic

Dimarts, i com a exemple d’una jornada habitual d’entrenament, part de l’equip d’alpí va realitzar una sessió inicial de força amb treball de tronc superior. Després, segons va explicar el preparador físic, Damià Costa, es va fer un descans de mitja hora, per tornar al camp de futbol d’Ordino, on es va ampliar la sessió amb un “treball de resistència anaeròbica, entre cometes, perquè també es treballa potència aeròbica”.

Costa va explicar que “cal iniciar la sessió amb treball de resistència anaeròbica, però a mesura que avança, amb sèries de cinc minuts, cada cop la intensitat és més baixa i es va convertint en potència aeròbica”. És una manera, va afegir, “d’acostumar el cos a aquest tipus de resistència, de saber patir”. Fins a l’agost es mantindrà el pla i ja al setembre el grup tocarà neu a l’Argentina.

tracking