Curses de muntanya

L'Sportiva Andorra Trail s'estrena amb un centenar de participants

Les dues etapes tindran origen i final a Escaldes i Sant Julià de Lòria

L'Sportiva Andorra Trail s'estrena amb un centenar de participantsM. B.

L’Sportiva Andorra Trail disputarà el cap de setmana vinent la primera edició i ho farà amb un centenar de participants i amb un format innovador, ja que serà una cursa de muntanya que es farà en dues jornades i que es correrà per equips, seguint l’exemple de l’Andorra Skimo. L’organitzador de totes dues proves, Gerard Riart, va explicar que volien fer “una cursa diferent”.

Pel que fa a la cursa de trail del cap de setmana, la primera etapa sortirà des de la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany i acabarà a Sant Julià de Lòria, amb un total de 29 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell, mentre que la segona jornada arrencarà des de la parròquia laurediana i tindrà el final a la plaça Coprínceps escaldenca, on es farà l’entrega de premis després de 33 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell. Del centenar de participants, més de la meitat són de fora del país, ja que la prova donarà quatre punts a tots els finishers per a l’Ultra Trail del Mont Blanc, i entre la representació del Principat hi haurà els germans Marc i Òscar Casal, Imma Parrilla i també Guillem Campeny.

L’organitzador de la cursa, Gerard Riart, va reconèixer que esperaven “alguns inscrits més”, però va afegir que “és una cursa que hem organitzat ràpid, perquè la vam engegar a l’abril”. A la vegada, però, va explicar que “aquest primer any és perquè la gent vegi i conegui la prova, com va passar amb l’Andorra Skimo, i si tot surt bé l’objectiu és créixer”. I els plans de futur de la cursa passen per fer “una volta a Andorra en quatre o cinc jornades en què hi hagi més comuns implicats”, segons va revelar Riart. De fet, va confirmar que algunes parròquies ja han mostrat el seu interès en aquest esdeveniment de cara als propers anys.