El MoraBanc desitja que tornin Blazic i Shermadini

El MoraBanc s’ha interessat per la situació dels dos jugadors per mirar de fer-los tornar al Principat

El MoraBanc desitja que tornin Blazic i ShermadinFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra segueix fent passos per començar a definir la plantilla del curs vinent. Dues de les opcions que s’han estudiat són les de l’eslovè Jaka Blazic i el pivot Giorgi Shermadini, segons ha pogut saber el Diari. Cap dels dos sembla tenir opcions de seguir al seu actual club –Barça i Unicaja– i l’entitat tricolor somia de fer-los tornar a vestir els colors de l’equip.

Etiquetes:

Les dues opcions són difícils de tancar, ja que es tracta de dues peces que tindran i tenen moltes ofertes sobre la taula. De fet, Shermadini està molt a prop de tancar el fitxatge per l’Iberostar Tenerife, conjunt que va quedar novè el curs passat. Si el club canari ho acaba fent oficial, el georgià renunciaria a jugar l’Eurocup el curs vinent, ja que els de Txus Vidorreta competiran a la Basketball Champions League. Estudiantes, Joventut i Gran Canària són els altres clubs de l’ACB que s’haurien interessat pels serveis de l’extricolor. Precisament, els de Pedro Martínez van fer oficial ahir la contractació per a les dues properes temporades del també exjugador del MoraBanc Beqa Burjanadze.

Shermadini va ser una de les pedres angulars de la plantilla que l’exercici 2016-2017 es va quedar a les portes de jugar les semifinals de la Copa del Rei de Vitòria.

Pel que fa a Blazic, el seu record a la Bombonera encara és més recent. Va arribar fa dos estius i és innegable que va ser un dels principals responsables de la bona marxa de l’equip la temporada 2017-2018. L’eslovè ha perdut molt protagonisme aquest curs vestint els colors de l’FC Barcelona i en l’últim tram de campionat el seu paper és testimonial. Blazic es troba jugant la final de la Lliga Endesa contra el Reial Madrid i, com ja li va passar quan militava al Baskonia, ha passat de ser un puntal d’un equip com el MoraBanc Andorra a ser un dels últims de la rotació d’un conjunt d’Eurolliga.

Les intencions de l’aler són acabar jugant en un equip que com a mínim li asseguri ser a l’Eurocup, i per això tant el Lokomotiv Kuban com el Cedevita Ljubjana s’haurien postulat com a possibles destins. A favor del MoraBanc juga el fet que, a banda de ser un club que ja coneix, ha acabat competint a les semifinals de la segona millor competició del continent. És un objectiu ambiciós però encara no impossible. Cal destacar que vestint de tricolor va firmar els millors números de la seva carrera des que competeix a Espanya. La campanya 2017-2018 va anotar 14 punts de mitjana, que el van portar a ocupar els primers llocs de la lliga en aquest apartat, als quals va afegir 4 rebots i dues assistències, per acabar valorant 13 crèdits per partit.

El MoraBanc fa dies que treballa en el mercat i les de Shermadini i Blazic són dues opcions tan ambicioses com complicades.

Andrew Albicy, inclòs en el dret de tempteig

El MoraBanc ja ha realitzat un moviment aquest estiu: incloure Andrew Albicy a la llista de jugadors subjectes al dret de tempteig. El ja extricolor jugarà la propera temporada al Zenit de Sant Petersburg de Joan Plaza. Amb la inclusió d’Albicy al dret de tempteig, el club s'assegura que en una hipotètica tornada del francès a la lliga seria l’Andorra qui tindria el dret preferencial de fer-se amb els seus serveis sempre que igualés l’oferta de l’equip interessat.

El MoraBanc desitja que tornin Blazic i Shermadin

tracking