Curses d'obstacles

L'Spartan vol convertir-se en un esdeveniment de país

L’evolució de l’Spartan Race, que ha tornat a batre el rècord de participants, porta el seu director, Ángel Sanz, a voler-la convertir en una cita nacional

L'Spartan vol convertir-se en un esdeveniment de paísEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edició 2019 de l’Spartan Race ha confirmat que la prova té una salut de ferro a Andorra. De fet, Ángel Sanz era taxatiu a l’hora de valorar quin vol que sigui el futur de la prova al Principat: “Spartan té l’oportunitat de convertir-se en un esdeveniment de país. Llavors l’evolució del producte serà brutal, és al que aspirem”. La cita s’ha disputat durant tot el cap de setmana.

El director de la cursa assegura que, esportivament, és difícil pensar en una millora a hores d’ara, tot i que sempre hi ha aspectes que poden créixer. “A l’edició d'aquest any li poso un nou perquè sempre creus que hi ha quelcom a millorar. Teníem unes expectatives molt altes posades en la carrera i crec que les ha superat. Des del punt de vista esportiu ha estat molt exigent i amb atletes de molt nivell, superior al de l’any passat. Esportivament parlant, excepcional”, per això es mostra convençut que el focus d’atenció ha de ser fer créixer les altres branques de l’Spartan: “Hem fet un salt en la part d’entreteniment i d'oferta un cop ha acabat la carrera. Això és gràcies als patrocinadors i al comerç local que ens ha donat suport, la línia de millora és ampliar l’oferta de l'esdeveniment. El repte és donar una major oferta de l'experiència de cap de setmana, que la visita sigui plena”.

NOU RÈCORD DE PARTICIPANTS

Si l’edició de l’any passat ja va portar uns 4.500 atletes a Andorra, la d’enguany ha esclafat aquesta xifra i s’ha situat en els 5.100, un fet que la converteix en un punt de referència: “Era difícil de preveure i encara ens fa més contents”, diu Sanz. A més, d’aquests, pràcticament la meitat no venien ni d’Espanya, ni del mateix Principat. El cap visible de l’Spartan Race és el primer a mostrar-se orgullós de la repercussió que ha tingut la prova arreu del planeta: “a nivell mediàtic, ha tingut molt impacte, el fet que la meitat dels participants no fossin ni espanyols, ni andorrans, li ha donat molt interès a tots els mercats. A Estats Units, fins i tot, s’ha fet un seguiment especial d’aquesta carrera.”

En aquesta línia, cal destacar que el nivell dels corredors ha estat el més alt de sempre: “Hi havia uns 300 esportistes d’elit, és el millor planter d'Europa, això és de nivell de campionat d'Europa.”

ELS PATROCINADORS, CLAU

Caldea, Grandvalira, Andorra Turisme i el Comú d’Encamp, a banda de marques associades a la prova, són els grans culpables que l’Spartan Race d’Andorra es faci realitat i, de fet, tingui el futur garantit. “Tenim un any més de contracte i en les converses amb tots els actors, tothom assegura que seguirem en la mateixa línia. No hi ha raons per pensar que no sigui així”, garanteix Sanz. El director, que comptava a tancar la col·laboració d’un banc local per a aquesta temporada, sap que cal seguir treballant per sumar presències a la causa. “No ha passat perquè aquestes coses requereixen el seu temps i les circumstàncies no s’han donat. Ho hem intentat però no ha estat possible, ho seguirem intentant”, declara en referència al banc. De totes maneres, busca donar quelcom més als patrocinadors: “El que tenim clar és que hem de ser capaços de donar una alternativa a les companyies locals perquè utilitzin aquest esdeveniment a nivell de país, però també fora d'aquí, aquest és el nostre repte: incorporar companyies locals privades”. L’Spartan vol créixer i vol seguir-ho fent lligada a Andorra, un nucli clau.

Els millors d’ahir a la cursa Sprint i la Super

L’esdeveniment es va tancar, a nivell esportiu, amb les curses Sprint i Super, que es van disputar ahir. En la primera de les dues, Richard Feher, Robert Marsal i David Gutiérrez, van ser els millors en categoria masculina. En noies, les més ràpides van ser Wanda Berrio, Natalia Gurchenkova i Teresa Schonfeld. Pel què fa a la Super, Paul Chavanes, Lluís Barbe i Petr Vinicky es van imposar en homes. Adéla Vorácková, Laura Salas i Olga Estellé, en dones.

tracking