Curses de muntanya

Els germans Casal, al top 15 a Livigno

Òscar va ser dotzè i Marc, tretzè en una prova on van participar 6 corredors de l’equip nacional

Els germans Casal, al top 15 a LivignoFAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Òscar i Marc Casal van ser els dos corredors més destacats de la delegació nacional que va competir a la Livigno Skymarathon, a l’entrar al top 15. Van acabar en dotzena i tretzena posició, respectivament. La prova d’ahir correspon a la sisena carrera del circuit internacional de curses de muntanya, el Migu Run Skyrunner World Series. La Federació Andorrana de Muntanyisme hi va aportar sis esportistes més: Carlos Fernández, que va acabar 29è; David Méndes, que va ser 37è; Julio Rodríguez, 41è al final de la jornada, i Sintu Vives, que va haver d’abandonar per culpa d’un refredat.

Òscar Casal va completar els 34 quilòmetres, amb 2.300 metres de desnivell positiu, amb 3 hores, 41 minuts i 16 segons i el seu germà Marc va creuar la meta amb el mateix cronòmetre. El primer de tots dos va firmar una molt bona posada en escena, situat entre la cinquena i vuitena posició en cloure els primers trams de cursa. “Ha estat molt concentrat, donant el seu màxim i sent molt competitiu”, explicava just acabar Fabrizio Gravina. El seleccionador nacional va destacar el gran nivell dels dos atletes: “La cursa presentava un gran nivell amb més de setanta corredors dins l’elit mundial de l’skyrunning.”

Pel que fa a la participació de Marc Casal, el seu paper va anar millorant a mesura que avançava la prova. De fet, a l’última pujada va ser quan es va situar a l’alçada del seu germà i a partir d’aleshores, van córrer junts fins a arribar a la meta.

En categoria masculina, el primer classificat va ser el japonès, Ruy Ueda, que va arribar al final amb un temps de tres hores, vint-i-dos minuts i cinquanta-sis segons. Darrere seu va arribar l’italià Daniel Antonioni, amb 3 hores, 24 minuts i 36 segons. El tercer calaix del podi se’l va endur el català Oriol Cardona, amb un cronòmetre de 3 hores, 26 minuts i 23 segons.

En noies, en què no va competir cap esportista del Principat, la primera posició va ser per a Sheila Avilés. L’espanyola va aturar el rellotge a les 3 hores, 52 minuts i 39 segons. A gairebé quatre minuts, va arribar Elisa Desco, que corria a casa i va finalitzar amb 3 hores, 56 minuts i 12 segons. Gisela Carrion es va penjar la medalla de bronze.

tracking