Curses d'obstacles

Albert Soley suma la quarta victòria a la Spartan

El català Albert Soley torna a mostrar-se intractable i suma la seva quarta victòria a Grau Roig

Albert Soley suma la quarta victòria a la SpartanSpartan Race

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un maridatge d’aigua, neu, fang i un recorregut llarg i exigent fan de la Spartan Race “la millor cursa del món” per al guanyador indiscutible de la disciplina Beast, el català Albert Soley. En aquesta prova reina, de 21 quilòmetres i 30 obstacles, el polivalent atleta va sumar ahir la seva quarta corona a Grau Roig i ho va fer amb un temps realment espectacular (2h53’30”). “Un mai es cansa de guanyar”, va reconèixer amb un ampli somriure. “He tingut la sort de guanyar gairebé cada any aquí, però les curses són molt selectives i van com van. A Mallorca, per exemple, em vaig trencar un dit i vaig haver d’abandonar”, va explicar.

Andorra té sempre un sabor especial per a Albert Soley. “Aquí vaig fer la meva primera cursa, vaig guanyar i sempre serà diferent per a mi. La cursa m’encanta, és molt tècnica i molt dura, sempre acabo al límit, però conec molt bé aquestes muntanyes i em sento molt còmode.” L’edició passada va creuar la meta entre llàgrimes i després de molt patiment. “Vaig acabar molt cansat”, va recordar. “Avui [per ahir] també, però és una cursa exigent, llarga, amb molt desnivell i això passa factura.” Soley va rematar afirmant que “guanyar aquí em fa estar molt orgullós”. El txec Tomas Satinsky (2h56’01”), que va ser segon i el mallorquí David Martínez, tercer, amb 2h58’13”, van completar el podi. “Estic molt feliç. La cursa ha estat molt dura, però bonica, i el paisatge i l’ambient han estat excepcionals. M’agrada molt Andorra”, va encertar a comentar, encara esbufegant, la primera dona a creuar la meta de la disciplina Beast, la francesa Jezabel Kremer, amb un crono de 3h36’13”. La catalana Ona Sociats (3h37’04”), guanyadora l’any passat de l’Ultra, i la txeca Adéla Voracková (3h51’53”) han definit els tres primers llocs femenins. Precisament, la prova majúscula, l’Ultra de 50 quilòmetres i més de 60 obstacles, se la van apuntar David Dietrich, amb un temps de 7h53’32”, i Petra Gruber en categoria femenina, amb un crono de 10h01’16”.

El director de la Spartan Race Espanya, Ángel Sanz, va mostrar-se molt content amb la participació i amb el desenvolupament de les proves. “La xifra ja és espectacular, més de 5.000 persones, i a més estem aconseguint marcar una tendència. Volem seguir augmentant la participació d’una manera orgànica i raonable.” El director de la prova va afegir que “cada cop són més les persones que parlen d’aquesta cursa, de la bestialitat que suposa fer-la i volem seguir creixent”. L’extrema duresa va marcar la cita de l’any passat i Sanz va destacar que “té mèrit que els espartans s’hagin sorprès de la duresa quan ja ho van fer l’edició passada. Tothom sap que la prova és molt dura però, tot i així, hem aconseguit sorprendre”. Enguany, el recorregut ha patit algunes modificacions i “hem jugat molt amb les direccions, els obstacles i l’aigua. El que abans podia ser una pujada normal, de sobte, es converteix en un malson”, va explicar Sanz.

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, no es va voler perdre la jornada i va comentar després de la cerimònia de lliurament de premis que “estem molt satisfets, ja que veure la quantitat de cotxes a l’aparcament de Grau Roig ens omple de satisfacció”. Torres va destacar que “la prova agrada, té molt bona acceptació entre el públic visitant i la gent s’ha mostrat molt agraïda. Esperem que demà [per avui] tot surti igual de bé amb l’Sprint i la Super”. El cònsol encampadà va reconèixer també que “de cara a l’any vinent ja estem buscant noves fórmules per continuar patrocinant aquest esdeveniment que és un dels més importants que tenim al país”.

tracking