El MoraBanc confecciona l'equip per jugar l'Eurocup

Tot i que la decisió final depèn de la competició, el MoraBanc compta amb jugar-la i confecciona la plantilla en aquesta direcció

El MoraBanc confecciona l'equip per jugar l'Eurocup

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra compta amb jugar l’Eurocup la propera temporada i la realitat és que, es miri com es miri, les probabilitats són molt altes. Repetir presència és a tocar. De fet, l’equip tècnic i el club confeccionen la plantilla pensant que seran a Europa.

La decisió final dependrà de la mateixa competició i, com és lògic, els mèrits esportius per escollir els participants que no s’hagin guanyat el dret per classificació a les lligues domèstiques tindran un pes fonamental. El conjunt d’Ibon Navarro ha estat desè i, per tant, no li correspon plaça directa, però s’ha quedat a les portes dels llocs que hi donen accés -cinquè, sisè i setè- i, molt més important, és un dels quatre millors equips de l’any passat a l’Eurocup després d’arribar a semifinals.

Avui dia és oficial que tant Manresa com Saragossa han renunciat a la plaça que els tocaria i que, de l’ACB, només el Joventut de Badalona i l’Unicaja han confirmat que la jugaran. L’Iberostar Tenerife tornarà a competir a la Basketball Champions League i, per tant, tampoc ocuparà una de les dues vacants que queda.

Amb els números a la mà, en quedaria només una perquè l’ACB dóna tres accessos, però també hi ha una invitació d’Eurolliga pendent que, probablement, vagi a un equip que tingui lloc a l'Eurocup. Aquest fet alliberarà una invitació d’aquesta competició i es convertiria en el segon forat al qual optarien els tricolors. Tot i que és conscient que “això no significa que la propera plaça sigui per al novè i la següent per al desè”, Ibon Navarro explica que “l’Eurocup té una plaça amb què pot fer el que vulgui, el que està clar és que els nostres mèrits esportius havent jugat Eurocup i havent arribat on hem arribat, pesen molt. Com haver estat desens en la lliga amb la trajectòria que hem tingut”.

L’optimisme de l’entrenador es basa en les vibracions que rep de la que, a dia d’avui, és la segona competició més important del continent: “Ens transmeten que ho tenen molt en compte. Ho decidirà Eurocup en base a mèrits esportius recents”. A aquest fet s’afegeix que, segons ell mateix comenta i sempre subeditat a la decisió final, “a priori la plaça seria per a un equip d’ACB” i tenint en compte l’escenari anteriorment explicat amb les dues invitacions, “no és descabellat pensar que hi hagi dos equips [més] d’ACB, que juguin l'Eurocup. Jo sóc optimista”.

EL VALOR DEL CURS PASSAT

Si finalment es confirma que el MoraBanc repeteix presència europea -ja es va dir que la Basketball Champions League no era una opció-, segurament serà un bon baròmetre per donar valor al fet d’haver arribat a semifinals la temporada passada. El mateix Ibon Navarro es mostra clar a l’hora de fotografiar el significat que ha tingut la trajectòria més recent: “no som massa conscients del que ha significat jugar les semifinals perquè no hi va haver temps per adonar-nos-en”. En aquest sentit reconeix que mediàticament, el format de la competició no ha ajudat, ja que a l’Eurolliga es juga una Final Four de la que es coneixen seu i dates amb molta antel·lació i això genera un clima que no té l’Eurocup. “És la segona millor competició d'Europa i no n’hem sigut gaire conscients. Ni l’equip, ni el club, ni el país. Si imaginem el que hauria estat jugar una Final Four de l’Eurocup, igual s’hauria mogut fins i tot gent. Hauria estat més que una Copa del Rei, però el format és tan ràpid que no hi va haver marge de gaudir-lo”. Si tot segueix com ara, el MoraBanc tornarà a jugar l’Eurocup.

Treballar en l’aspecte mental serà clau

Els cossos tècnics cada cop són més diversos i polivalents. Aspectes com la nutrició i la psicologia tenen molt pes i Ibon Navarro és el primer a assumir-ho. En ser preguntat per la possibilitat de comptar amb un psicòleg esportiu, és transparent: “L’staff ja no és només l’entrenador, els ajudants, el delegat, el preparador físic i el fisio; hi ha més figures, com per exemple, el psicòleg. El cap dels jugadors és molt important i no voler veure’ls com a persones és un error.”

El MoraBanc confecciona l'equip per jugar l'Eurocup

tracking