Fase de Classificació Eurocopa 2020

Les estrelles franceses il·luminaran avui l'Estadi Nacional

La selecció afronta el compromís més exigent del grup amb la intenció de fer suar la campiona del món

Les estrelles franceses il·luminaran avui l'Estadi NacionalMarc Basco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un examen de consciència sembla haver estat la solució de la selecció francesa per acabar de llepar-se les ferides de Konya i la seva desfeta davant Turquia (2-0) Els bleus arriben a Andorra amb l’obligació de retrobar-se avui amb la victòria (20.45 h) en un partit que per a la selecció significa, sens dubte, el més exigent del grup. La necessitat francesa accentua la dificultat ja suposada per als tricolors. “Guanyin o perdin el partit anterior, França és sempre molt perillosa i voldran refer-se”, va explicar Juli Sánchez, que avui viurà una jornada molt emotiva. Serà el darrer partit com a internacional per al futbolista del VallBanc Santa Coloma que té “una barreja de sentiments”. Juli va assegurar sentir-se “un afortunat” per haver vestit la samarreta tricolor en 72 ocasions i “molt emocionat”.

Un matx de traçada llarga, el d’avui davant França i en què Andorra treballarà per dificultar el joc i les possiblitats de la campiona del món. Tot i la derrota a Chisinau contra Moldàvia (1-0) la selecció va sortir reforçada del partit. El tècnic, Koldo Àlvarez de Eulate, va exposar que es trobava “satisfet per com va reaccionar l’equip i il·lusionat per la possibilitat de jugar amb la campiona del món”. Koldo, a banda d’Ilde Lima i del mateix Juli Sánchez -que no va jugar- és un dels supervivents del precedent entre França i Andorra, ara fa vint anys, a l’Estadi Olímpic de Montjuïc (0-1 amb gol de Frank Leboeuf 85’). El seleccionador espera “un partit igual de difícil que aquell” i va afegir que “esperem que el fet de poder jugar al nostre país jugui a favor nostre”. El que desitja Koldo amb força és que avui l’equip “mantingui l’esperit d’aquella selecció”, en clara referència a les dificultats que els Karembeu, Petit, Anelka o Dugarry van tenir per sotmetre Andorra.

La gespa, al punt de mira

A banda de la derrota a Turquia, de la qual l’expedició francesa no va fer gaire autocrítica, la gespa sintètica de l’Estadi Nacional va centrar part dels focus. Tant el seleccionador bleu, Didier Deschamps, com el porter, Hugo Lloris, tot i reconèixer que la superfície era un handicap, van coincidir que “ens hi hem d’acostumar i adaptar”. Deschamps va indicar que “ja sabíem que havíem de jugar en aquest camp, una gespa que afavoreix el joc defensiu, però hem de saber trobar solucions”. Per al seleccionador francès, la gespa “no ha de ser excusa, ja que altres seleccions han jugat aquí i s’hi han adaptat”. En aquest sentit, el que va ser contundent va ser Koldo Álvarez. “Podem estar mitja hora parlant de la gespa. Entenc que ningú vulgui jugar en artificial, però aquest és el millor estadi que hi ha al país”. El tècnic tricolor va afegir que “no soc cap expert en el tema, però aquesta gespa ha passat totes les auditories de la UEFA i les normes no les posa Andorra”. Deschamps va deixar clar, a més, que França “no estem de vacances, hem de guanyar i no podem sortir relaxats”. El tècnic bleu va lloar les caracterísitiques d’Andorra i va subratllar que “encaixen pocs gols i són un bloc perillós a la contra i a pilota aturada. Per vèncer hem de ser molt eficaços”. En escena, el duel més important de la història del país.

Les estrelles franceses il·luminaran avui l'Estadi Nacional

tracking