Fase de classificació per a l'Eurocopa 2020

Canvi de xip

Després de la derrota a Moldàvia en què la selecció va merèixer més, l’equip ja pensa en el duel contra França

Canvi de xipFMF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció absoluta ja és al país després de la derrota per la mínima a Chisinau contra Moldàvia en què el combinat nacional va fer mereixements per, com a mínim, sumar un empat a terres moldaves. Tot i que el partit contra el combinat moldau ja és història i els internacionals tenen ja el cap en el matx de demà contra França, des del vestidor van voler destacar la feina feta i com això es pot aprofitar de cara al futur.

En aquest aspecte, un dels homes forts de l’equip, Marc Vales, va assegurar que “hem fet un bon partit i ens hem de quedar que quan hem estat valents i hem fet una passa endavant hem estat capaços de recuperar pilotes al seu camp i hem creat perill”, i va afegir que “en José només ha tingut un xut a porta, nosaltres n’hem fet més, però una errada i no marcar ens ha penalitzat”. De la seva banda, el davanter Jordi Aláez, un dels jugadors més destacats contra Moldàvia, va manifestar que “sí que podem treure coses positives amb pilota o defensivament”, a més, el futbolista de l’FC Andorra no va defugir de l’autocrítica i va afirmar que “hem de millorar en uns quants punts encara, però crec que en aquest partit s’han solucionat bé, així que surto fotut pel resultat però amb positivitat”.

El proper rival pels tricolors és el plat fort del grup h del Preeuropeu, amb la visita de França, l’actual campiona del món i serà el primer cop que una selecció visita Andorra amb aquesta condició, ja que el 1999, quan els gals eren campions, el matx contra Andorra es va jugar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc. Tot i ser conscients de la manifesta superioritat del rival, al vestidor tricolor tenen clar que no poden sortir atemorits. “És un partit que ens ajuda perquè veníem de dues derrotes dures amb bons partits, però que a partir del 85 es convertien en derrotes exagerades. Ara ve França, que és qui és i ho sabem, però hem d’anar amb la moral pels núvols i a intentar fer un bon partit”, va remarcar Marc Vales després de la desfeta contra Moldàvia. També va mostrar-se ambiciós un altre dels jugadors tricolors, Jordi Aláez, que va reiterar que “dimarts tenim una altra batalla, a casa sempre intentem ser una mica més forts i tenim experiència en jugar contra seleccions grans, hem d’entrar al camp amb respecte i a fer-ho el millor possible”, i va cloure que “no podem sortir amb por, hem d’anar a totes i a intentar guanyar”.

FRANÇA VE AMB TOT, I A PER TOTES

Didier Deschamps, seleccionador gal, va donar la convocatòria pel partit de demà ja fa unes setmanes, perquè França tenia tres partits aquests dies, un amistós a casa contra Bolívia i els dos partits de classificació per l’Eurocopa, contra Turquia i Andorra. A la llista facilitada pel tècnic i exjugador de la selecció no hi falta cap de les grans estrelles del país veí, amb Kilian Mbappe, Antoine Griezmann i Olivier Grioud com a tripleta atacant al capdavant, i sense oblidar també noms d’altres jugadors de primer nivell mundial com Paul Pogba, els blaugranes Samuel Umtiti i Clément Lenglet, o el madridista Raphaël Varane.

Els bleus van caure dissabte a Turquia per 2-0 en un partit per oblidar dels gals, i on el porter del Tottenham, Hugo Lloris, va evitar una golejada d’escàndol contra la selecció francesa, en una actuació que va portar dures crítiques de la premsa del país veí al seu combinat nacional. Amb aquesta derrota, els bleus ja no són líders del grup H del Preeuropeu i, tot i que no els perilla la classificació per a l’Eurocopa del 2020 perquè passen els dos primers, aquesta desfeta els obligarà, de manera més urgent encara, a sortir a guanyar demà a l’Estadi Nacional, un aspecte que complicarà la vida encara més a Andorra més enllà de la diferència de nivell.

tracking