Fase de la classificació Eurocopa 2020

Condemnats per la manca d'efectivitat

La selecció cau derrotada a Moldàvia per la mínima en un partit en què va merèixer més

Condemnats per la manca d'efectivitatF.M.B.

La selecció va caure 1-0 a Moldàvia a la quarta jornada del Preeuropeu en un duel marcat per la manca d’efectivitat andorrana, ja que tot i el mal inici amb gol local, els homes de Koldo Álvarez de Eulate van mereixer més al Stadionul Zimbru.

L’inici del partit va seguir la tònica prevista, amb els locals dominant i movent la pilota de costat a costat en busca d’espais i amb Andorra esperant al darrere per sortir a la contra. Avisava el seleccionador Koldo Álvarez de Eulate que l’equip no podia tornar a cometre les errades al darrere que va fer a l’últim partit contra Albània, però els tricolors van cometre un parell d’errades abans del minut cinc que hagués pogut suposar el primer gol dels moldaus. Avisava també el capità Ilde Lima ahir que els locals eren molt forts a pilota aturada, i així van obrir el marcador al cap de vuit minuts de joc. Suvorov va servir un córner des de la dreta de l'atac de Moldàvia, i al segon pal va arribar tot sol Armas per situar l’1-0 al marcador.

L’equip del Principat havia de fer una passa endavant, i la va fer, amb un parell de pilotes penjades a Marcio, que els tricolors no van poder rematar bé. A la vegada, Andorra apujava les línies de pressió i incomodava la sortida de pilota del rival, que amb el gol a la butxaca ja prenia els mínims riscos possibles, fins que a l’equador de la primera meitat, Ludo va generar la primera ocasió pels visitants amb un xut llunyà que va atrapar Koselev. I pocs minuts després, a la mitja hora de joc, Cervós va tenir-ne una altra amb un tir de falta directa que va acabar a les mans del porter.

Moldàvia es conformava de manera clara amb l’1-0, i mentre part de la grada ho recriminava amb algun xiulet, va arribar l’ocasió més clara pels del Principat amb una triple rematada d’Ilde Lima, Jordi Aláez i Marc Vales que van treure entre el porter i la defensa i que van fer que el partit arribés al descans amb la diferència mínima pels locals.

El partit va canviar al dos de la segona meitat, quan el capità Ionita va veure la segona groga per una falta sobre Cervós que va deixar a Andorra amb superioritat numèrica. Els locals es defensaven amb la pilota, i intentaven sorprendre també a la contra, mentre que Koldo Álvarez va donar entrada a Sergi Moreno i Àlex Martínez en detriment de Rebés i Rubio en busca del gol de l’empat, però va ser Moldàvia qui va generar les ocasions a l’inici del segon temps gràcies al desequilibri de Cociuc.

Moldàvia ja havia pràcticament renunciat a la pilota en busca de mantenir el resultat, i Andorra, tot i tenir la pilota, no acabava de materialitzar-ho en ocasions, més enllà d’un parell de xuts llunyans de Marcio Vieira i d’Àlex Martínez al tram final del partit. I, de nou, de pilota aturada, va arribar una nova ocasió tricolor amb una falta directa de Sergi Moreno que es va estavellar a la tanca en un duel que va acabar amb una nova temptativa d’Andorra amb una rematada de cap d’Àlex Martínez que va sortir fregant el pal després de la centrada de Ludo. Però el marcador no es va tornar a moure i la selecció va sumar la tercera derrota del Preeuropeu.

Mòldavia ja és història i dimarts hi ha el plat fort d’aquesta fase, la visita de França al país.