BTT

Objectiu de ser seu fixa

La Massana i Pal Arinsal es refermen en la voluntat d’acollir la Copa del Món les temporades 2021, 2022 i 2023

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El teatre de les Fontetes de la Massana va acollir ahir l’acte de presentació de la Copa del Món de BTT que acollirà Vallnord-Pal Arinsal del 2 al 7 de juliol, i en aquesta presentació des de l’organització és va refermar la idea que el Bike Park de la Massana esdevingui una seu fixa dintre del circuit mundial. Actualment hi ha contracte per enguany i l’any que ve, i també està atorgat el Mundial del 2024, per això la intenció de l’organització és que el país segueixi tenint una Copa del Món durant els anys 2021, 2022 i 2023.

En aquest sentit, el cònsol major de la Massana, David Baró, va manifestar que “de cara a l’any que ve l’UCI començarà a fer els calendaris del 2021 i 2022, i esperem seguir sent una seu fixa i permanent de la Copa del Món”, i va afegir que “ara quan vingui Artur Lopes [president de la comissió de BTT de l’UCI] en parlarem, però la voluntat del comú de la Massana i de Vallnord-Pal Arinsal és ser una seu fixa, i quan toqui farem tots els tràmits necessaris perquè entenem que això no pot acabar aquí i volem omplir el buit que queda fins al Mundial”.

Retorn de 4,5 milions d’euros

Però més enllà del futur, la Massana és a 24 dies de rebre la Copa del Món de BTT per setena vegada, en una edició en la qual les previsions són que 35.000 espectadors gaudeixin de l’esdeveniment en directe, i que hi pugui haver un retorn per al país de 4,5 milions d’euros. El format serà idèntic al de l’any passat, amb les tres proves repartides entre divendres, dissabte i diumenge. L’acció arrencarà amb el cross-country short track a la Caubella, dissabte serà el torn del descens i diumenge es tancarà la Copa del Món amb la cursa de cross-country.

El cap de Govern i president d’honor de la Copa del Món, Xavier Espot, va mostrar el seu suport a aquest tipus d’esdeveniments, i va manifestar que “des del Govern no podem fer altra cosa que donar suport a iniciatives com aquesta perquè aporten molt valor afegit i diversifiquen la nostra oferta turística, atreuen visitants i creen riquesa al sector del comerç o l’hostaleria”.

Una de les novetats per enguany per part de l’organització és la de voler interactuar amb el públic, tal com va explicar el director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, que va destacar que “en aquesta edició es busca la qualitat en tots els punts de la Copa del Món, i l’objectiu és aconseguir que el públic sigui protagonista”. Per fer-ho, es crearà una guia de l’espectador, es posaran pantalles més grans per seguir les curses, s’incorporaran altaveus per al públic i també hi haurà més animació, per exemple, amb la mascota del MoraBanc Andorra, Brut, que fitxa per la Copa del Món de BTT.

TRES CORREDORS DEL PAÍS

La Copa del Món de BTT d’enguany tindrà tres riders del Principat. El primer a córrer serà Joan Aracil en la prova de descens, que s’estrenarà en categoria elit després d’haver corregut en júnior. Pel que fa a la cursa de cross-country, Guy Díaz no fallarà a la cita en categoria elit, mentre que Kilian Folguera s’estrenarà participant a la carrera en categoria júnior.

Objectiu de ser seu fixa

tracking