Motor

Les motos prenen pes al Circuit d'Andorra

Durant la temporada d’estiu se’n potenciarà la presència, amb activitats durant tres mesos

Les motos prenen pes al Circuit d'AndorraFOTOESPORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Circuit d’Andorra-Pas de la Casa segueix apostant per estratègies de creixement i, en aquest sentit, ha optat per donar protagonisme a les motos durant la temporada d’estiu. Des de l’1 de juliol fins, com a mínim, el dia 15 de setembre, es realitzaran diverses activitats amb diferents tipus de moto, adaptades a tots els públics i per a totes les edats. Per als més petits, una de les iniciatives que neix aquest estiu és la possibilitat de rodar amb motos elèctriques. A més, també es podrà rodar amb MiniGP –motos de car­reres en petit, o tres tipus de Supermotard: les pitbike, les de 270 centímetres cúbics o les de 450. Per últim, tots els que ho desitgin també podran realitzar tandes amb les seves motos particulars durant els mesos d’estiu.

La iniciativa s’ha anat forjant durant els últims tres anys i ha vist la llum de manera més clara, enguany, gràcies a la col·laboració entre l’Automòbil Club d’Andorra, el circuit i pilots com Rubèn Xaus i Christian España. Raúl Romero és el principal col·laborador de l’ACA en la comercialització del traçat andorrà, mentre que Àlex Bercianos és el director del circuit i valora així l’escenari actual. “El circuit està creixent a passos agegantats, en instal·lació i en producte. Un dels reptes que tenim és deslocalitzar l’activitat, no només a l’hivern sinó que volem demostrar que tenim un producte bo, també a l’estiu”, és aquest el motiu pel qual s’aposta de manera clara per la moto, en paral·lel als karts.

Tant Xaus com España, per la seva banda, es van mostrar convençuts, durant la presentació d’ahir, que la fórmula funcionarà. “Fa molt de temps que collem per tenir una instal·lació, l’estem desenvolupant i és aquí”, va destacar el català, que va afegir que “ens falta millorar el punt clau d’asfalt, que ens donaria un punt més i ser un punt epicèntric a Europa. Gràcies a això podrem fer campionats nacionals i interna­cionals”.

El pilot del Principat, que no té la seva especialitat en les proves d’asfalt, va augurar un futur prometedor per al traçat: “Ara és d’asfalt però possiblement a llarg termini n’hi hagi un de terra. A l’hivern l’hem tingut ple a vessar i ara intentarem fer el mateix a l’estiu i que vingui molta gent a practicar.”

Una altra de les activitats que es duran a terme aquest estiu és un campament d’estiu per a joves d’entre 8 i 16 anys. Es farà durant les quatre setmanes del juliol i se’ls oferirà la possibilitat de millorar les habilitats sobre la moto, combinat amb l’aprenentatge de l’anglès.

L’acte d’ahir va comptar amb la presència del resident Jorge Martín, vigent campió del món de Moto3, que va valorar de manera molt satisfactòria l’estat del Circuit d’Andorra: “La instal·lació és brutal, s’ha de millorar una mica en l’asfalt, crec que és l’única part que li falta, però en general crec que és molt positiu.”

tracking