Jocs dels petits estats

Andorra tanca els jocs dels petits estats amb 18 medalles

Andorra acaba els Jocs dels Petits Estats d’Europa amb 18 medalles i supera les 17 de San Marino 2017

Andorra tanca els jocs dels petits estats amb 18 medallesMontenegro 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra va acabar els Jocs dels Petits Estats d’Europa de Montenegro amb 18 medalles, després de l’or de l’equip de vòlei platja amb Xavi Folguera i Abel Bernal, i la plata en els 10.000 metres de Marcos Sanza a l’última jornada de competició per la delegació del Principat. Amb els resultats d’ahir, l’expedició tricolor va aconseguir l’objectiu que des del Comitè Olímpic Andorrà (COA) s’havien marcat abans de marxar als balcans, que era superar els 17 metalls que es van aconseguir a l’edició dels Jocs del 2017 que es va celebrar a San Marino, amb la diferència que enguany Andorra porta gairebé una vintena menys d’esportistes que llavors.

La primera alegria del dia va arribar al matí, quan Xavi Folguera i Abel Bernal van derrotar la parella de Mònaco (Pascal Ferry i Alexandre Biton) per 2-0 i van assegurar la 17a medalla amb l’accés a la final. Els del Principat no van deixar opció als rivals, i els van superar gràcies als resultats parcials de 15-21 al primer set i 18-21 al segon.

Ja a la tarda, la final va començar amb mal peu per als del Principat, que van veure com Xipre els guanyava la primera mànega per 17-21. Folguera i Bernal ja havien guanyat a Antonios Liotatis i Georgios Chrysostomou a la fase de grups, i ahir ho van repetir amb remuntada inclosa, ja que van forçar el desempat amb el 24-22 del segon set, i a la mànega decisiva van sentenciar la final gràcies al 15-11 del set definitiu, en un partit que va comptar amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, i de tots els esportistes que havien competit aquests dies, a les graderies. Amb aquest or, Andorra en suma tres de manera consecutiva en vòlei platja, i tots han tingut com a protagonista Xavi Folguera, al 2015 i 2017 amb Geni da Silva, i enguany amb Abel Bernal com a parella.

L’altra medalla de l’últim dia de competició per Andorra va arribar des de Bar, on Marcos Sanza es va penjar la plata a la cursa dels 10.000 metres amb un temps de 30’52”11, a poc més d’un minut del maltès Jordan Daniel Gusman, que es va proclamar campió. I la cursa també hauria pogut portar una altra medalla per a Andorra, ja que Nahuel Carabaña, en una distància que no és la seva especialitat, va finalitzar en quarta posició amb un crono de 31’55”95. A la jornada d’atletisme també va debutar Raquel Guri, que en els seus primers jocs va ser sisena a la final de triple salt amb una marca d’11,46 metres, la qual representa la millor marca personal.

TUDÓ, BANDERERA A LA CLOENDA

La delegació andorrana va tancar ahir la participació a Montenegro 2019, ja que avui es disputen les finals d’esports d’equip com el bàsquet i el vòlei, o el tenis taula, on Andorra no tenia representació, o del tenis, on els esportistes del Principat no van arribar a les finals.

Després de la competició, cap al vespre, arribarà el torn de la cerimònia de cloenda dels 18 Jocs dels Petits Estats d’Europa de Montenegro, que tindrà la presència del president del Comitè Olímpic Internacional, l’alemany Thomas Bach, que va arribar ahir al país balcànic, i on Nàdia Tudó serà la banderera d’Andorra després de guanyar tres medalles. La cerimònia, a més de tancar l’esdeveniment, també servirà per fer el traspàs a la propera seu dels jocs, Andorra, que al 2021 acollirà per tercera vegada a la història del Principat uns Jocs dels Petits Estats d’Europa.

tracking