Jocs dels petits Estats

Nàdia Tudó dona el segon or a Andorra

Andorra va sumar ahir vuit medalles als Jocs dels Petits Estats i queda a només una de les disset de San Marino 2017

Nàdia Tudó dona el segon or a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jornada profitosa per a Andorra ahir als Jocs dels Petits Estats d’Europa de Montenegro, on la delegació del Principat va gua­-nyar vuit medalles per situar-se amb un total de 16 a només una de les que va obtenir a San Marino 2017. Precisament la de 17 és la xifra màgica, ja que els responsables del Comitè Olímpic Andor­rà (COA) han manifestat en diverses ocasions que l’objectiu és intentar igualar els metalls de l’edició de fa dos anys, una fita que sembla assumible amb les opcions que tenen avui els atletes de casa.

La gran alegria d’ahir per a la delegació del Principat la va donar Nàdia Tudó, que va penjar-se l’or a la prova dels 100 metres braça amb un registre d’1’12”86. A més, amb aquest temps també va polvoritzar el seu rècord nacional, que fins ahir estava situat en 1’15”08. Però l’or de Tudó no va ser l’únic metall que va sumar ahir Andorra a la piscina de Podgorica, ja que va haver-hi dos bronzes més gràcies a Mònica Ramírez i Bernat Lomero. La nedadora va acabar tercera als 50 metres esquena amb 30”28, i va millorar la seva plusmarca nacional anterior de 30”60, mentre que Lomero també va ser tercer en els 50 metres papallona amb un temps de 25”27.

A més de la natació, l’altre esport que va portar més medalles ahir per a Andorra va ser l’atletisme, amb una plata i dos bronzes. La primera a guanyar un metall va ser Dayane Huerta en els 1.500 metres, on va finalitzar en tercera posició. Després d’una cursa complicada als 5.000 metres el dia anterior, ahir va refer-se i va pujar al podi amb un registre de 4’29”45. L’altre bronze va ser per a Pol Moya, que va ser tercer als 1.500 metres i va sumar la seva segona medalla en aquests Jocs, i Nahuel Carabaña va debutar a Montenegro amb la plata als 3.000 metres obstacles. A més, Carles Gómez va ser cinquè als 1.500 metres, Bruna Luque setena als 400 metres tanques i Arnau Roig setè a la seva sèrie dels 200 metres.

L’últim metall a arribar va ser el de Philippe Samtmann, que va caure a la final individual de petanca per 13 a 9 contra el luxemburguès Claudio Contardi. A més, Massimo Santioni va gua­-nyar Bruno Samtmann al duel pel bronze. El primer podi del dia havia arribat al matí, amb el bronze de l’equip femení de judo amb Alda Babi i Lia Povedano, que van ser terceres a la lligueta. Els nois també van tenir opcions de medalla, però van caure al combat decisiu contra Liechtenstein.

La competició per a la delegació tricolor acaba avui després de les derrotes en tennis, tant de Vicky Jiménez en individual com en dobles masculí i mixt. La principal opció de medalla avui serà per a l’equip de vòlei platja, que juga les semifinals contra Mònaco, i hi ha opcions en atletisme i en tir amb Esther Barrugués.

Nàdia Tudó dona el segon or a Andorra

tracking