Jocs dels Petits Estats

Pol Moya dona el primer or a Andorra

L'atleta ha guanyat la cursa dels 800 metres llisos. Els metalls de la delegació andorrana s'ha aconseguit amb l'equip de petanca que ha guanyat una plata, natació amb Nàdia Tudó que s'ha endut dos bronzes, i Mònica Ramírez, i Marcos Sanza que ha estat tercer en els 5.000 metres

Pol Moya tanca la participació a RioFernando Galindo

Andorra ha sumat avui sis medalles més als Jocs dels Petits Estats d'Europa de Montenegro, on destaca el primer or que aconsegueix la delegació gràcies a la victòria de Pol Moya als 800 metres llisos. L'últim metall l'ha aconseguit Marcos Sanza, que ha fet bronze a 5.000 metres, Andorra ha guanyat una plata en petanca i tres bronzes en natació, i ja s'enfila fins els set metalls totals.

El primer or andorrà als Jocs dels Petits Estats d'Europa ha arribat gràcies a Pol Moya, que ha vençut a la cursa dels 800 metres amb un registre d'1'51"52 per davant de Gabriel Duliere i d'Stavros Spyrou.

Abans, Nàdia Tudó i Mònica Ramírez han aconseguit tres bronzes per la delegació del Principat. Tudó ha estat tercera als 50 metres braça i també a la mateixa modalitat però en els 200 metres, i Ramírez ha fet tercera del podi a la final dels 100 metres esquena. Aquesta tarda també ha competit Bernat Lomero en els 100 metres papallona, però no ha pogut sumar un nou metall.

Al matí havia arribat la primera medalla del dia amb la plata obtinguda per Philippe i Bruno Samtmann a la competició de petanca per equips. Els andorrans han guanyat a Mònaco per 9-10 i a Montenegro per 9-13. Si la parella del Principat s'imposava a Luxemburg s'embutxacava l'or, però després d'una partida molt igualada, han acabat caient per 9-8 i s'han hagut de conformar amb la segona posició.

La petanca portarà demà una nova medalla, com a mínim, ja que Philippe i Bruno Samtmann s'enfrontaran a les semifinals del torneig individual.

En vòlei platja, la parella formada per Xavi Folguera i Abel Bernal ha perdut per 0-2 contra Liechtenstein, i demà es jugaran les possibilitats d'accedir a les semifinals i lluitar per la medalla contra San Marino.

El que encara no ha pogut començar és el campionat de tennis, ja que la pluja caiguda sobre Budva ha acumulat molta aigua sobre les pistes, i s'han hagut d'ajornar, de nou, els partits individuals de Ricardo Rodeiro i de Vicky Jiménez.