TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

L'hora de la veritat

El FC Andorra pot consumar aquesta tarda l’ascens directe a Tercera Divisió si guanya el Viladecans a Prada de Moles

L'hora de la veritatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A mitjan desembre va arrencar un projecte amb un full de ruta molt clar i unes intencions molt concretes. El nou FC Andorra volia tastar l’elit poc a poc, amb un projecte de molts anys vista i liderat des dels despatxos per Gerard Piqué. El primer pas s’ha de fer aquesta tarda. Un dels molts capítols que aquest club i aquest equip pretenen escriure es pot plasmar amb la victòria davant del Viladecans avui (17.00 h), amb el títol de campió i l’ascens directe a Tercera Divisió.

“Quan vam arribar al club hi havia gent que ho veia més fàcil i altres molt difícil. Hi havia de tot en el grup. El que sí teníem tots molt clar era que s’havia de lluitar”. Són paraules de Gabri García, el primer entrenador del FC Andorra, que va reconèixer que, després de tota la feinada que s’ha fet durant la temporada “ara toca rematar-ho, perquè encara no està fet” i que “estic convençut que ho podrem aconseguir”. Per tot plegat va explicar que “espero un bon ambient a Prada de Moles i el camp ple. La resposta de la gent ha estat molt bona davant d’equips de la part alta. Recordo contra Manresa o Muntanyesa que el camp feia goig. Hem de sumar tots”, va subratllar el tècnic tricolor.

Gabri es va mostrar molt satisfet amb el grup i amb il·lusió perquè “l’equip arriba molt bé i en té moltes ganes. Tots estan molt motivats davant del repte”. Malgrat la importància del partit, part de la plantilla tricolor està acostumat a disputar grans partits i en categories superiors i, per això, l’entrenador de Sallent va apuntar que “hi haurà de tot pel que fa a l’aspecte mental i és lògic, però tenim gent amb molta experiència i acostumada a grans partits”.

El Viladecans ha estat l’equip més bel·ligerant envers l’Andorra des que es va encetar la nova etapa. El seu tècnic, Raúl Paje, va acusar l’equip tricolor d’adulterar la competició i es va mostrar molt crític amb el projecte. L’equip català necessita guanyar a Andorra i que el Manresa perdi el seu partit per aconseguir el lloc de play-off. “M’espero un partit amb intensitat, nervis i tensió, independentment que ells també s’hi juguen coses”, va explicar Gabri. “Vindran més motivats del que és normal i, encara que no es juguessin res, sortirien a totes. Respecto el que va dir [Paje, tècnic del Viladecans] però no ho comparteixo. No té gaire sentit el que va dir”, va afegir.

Per a aquest gran dia, i tal i com vam explicar al Diari, el club esperava la presència a Encamp de Gerard Piqué i Cesc Fàbregas, il·lusionats davant la possibilitat de celebrar l’ascens. En principi, la derrota del Barça a la final de Copa amb el València farà que el màxim responsable de Kosmos, finalment, no es desplaci a Andorra i eviti exposar-se públicament. Davant l’interès mostrat, mediàtic i de públic, el web del club fcandorra.com i el portal de la Federació Catalana de Futbol (FCF) www.fcf.cat oferiran el partit en directe via streaming.

ADRIÀ VILANOVA PER SANCIÓ I 'KIKI', PER LESIÓ, BAIXES SEGURES

En el capítol de baixes, el tàndem tècnic Gabri i Jorquera no podrà comptar per al partit contra el Viladecans amb dos homes importants com Adrià Vilanova i Cristian Martínez. El central que estava apercebut de sanció, va veure davant del Balaguer la cinquena targeta groga. Kiki va patir una contractura als bessons, també a Balaguer, i durant la setmana no ha pogut entrenar-se amb normalitat. Ahir es va descartar definitivament la seva presència i, fins i tot, podria quedar fora de la convocatòria amb la selecció per viatjar a Moldàvia. Ricard Fernández Cucu, lesionat de llarga durada, és l’altra absència coneguda. A més, Moha Keita sí que estarà disponible. Aquesta setmana s’ha entrenat amb nornalitat des de dimarts i podria formar part de l’onze inicial avui. “Tinc molta sort de la plantilla que tenim perquè tothom està compromès”, va remarcar Gabri.

tracking