La Champions, a Kosovo

El Vall Banc Santa Coloma disputarà la ronda preliminar de la Lliga de Campions al país balcànic

La Champions, a KosovoFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Vall Banc Santa Coloma va assegurar diumenge la seva sisena Lliga Multisegur Assegurances consecutiva després de superar la UE Sant Julià per 3 a 1 en un partit que va començar amb els lauredians per davant en el marcador, però en què els homes de Marc Rodríguez van aconseguir remuntar. Amb aquest títol, el conjunt colomenc serà el representant del Principat a la Lliga de Campions, que arrencarà en poc més d’un mes.

Etiquetes:

Des del canvi de format que la UEFA va instaurar l’any passat a la màxima competició continental de clubs, els campions de les quatre lligues d’Europa amb els pitjors coeficients (les d’Andorra, Gibraltar, San Marino i Kosovo) disputen una ronda preliminar amb format de final de quatre en una única seu, on el campió d’aquest minitorneig avança a la primera ronda de qualificació, i els tres perdedors s’incorporen a l’Europa League. Després que la ronda preliminar de l’any passat fos a Gibraltar, el màxim organisme del futbol europeu ha decidit que enguany aquesta seu es disputi a Kosovo.

Fins a l’11 de juny, quan sigui el sorteig, el Vall Banc no coneixerà el seu rival, però de moment ja sap que el Lincoln de Gibraltar, i el Feronikeli, com a campió Kosovo, ja tenen la plaça assegurada a la final de quatre. El representant de San Marino es decidirà dissabte vinent en el duel entre el Tre Penne i La Fiorita. Sobre els possibles rivals, el tècnic del Vall Banc, Marc Rodríguez, va manifestar que “al Lincoln ja el coneixem de la temporada passada i al Feronikeli, no, però igual que l’any passat amb el Drita, suposo que podrem tenir vídeos”. Després de l’experiència del 2018 en què els colomencs van caure a les semifinals de la final de quatre a la pròrroga, la gerent del club, Annabel Llevot, reconeix que “l’objectiu és intentar guanyar aquesta final de quatre per poder passar de ronda”, la mateixa idea que va exposar el tècnic.

De cara a aquesta fase prèvia, el Vall Banc buscarà reforços, tot i que encara no hi ha res tancat, tal com va admetre l’entrenador, Marc Rodríguez, que va manifestar que “tenim una idea mínima del que volem, però encara no hi ha res tancat i volem esperar que acabi la temporada”. En aquest sentit, Llevot també va reconèixer que estan “veient opcions i ja hem tingut alguna reunió amb els entrenadors”, però va afegir que “vam guanyar la lliga diumenge i ahir vam estar preparant altres aspectes, com ara el viatge”.

UNA TEMPORADA DE MENYS A MÉS

La Lliga Multisegur Assegurances va acabar amb final feliç per al Vall Banc, tot i que l’inici va ser complicat per als de Marc Rodríguez. El tècnic català admet que “al principi ens va costar perquè veníem de jugar la Champions anterior, havíem descansat poc i jo tampoc coneixia bé la lliga, potser vam pecar una mica, però al final tot es va redreçar”. De la seva banda, la gerent creu que “vam tenir poc temps fins que vam poder tenir el grup sencer, però a poc a poc ens vam anar reajustant i aquest equip quan té una final no falla”.

I precisament sense temps per assaborir la lliga, diumenge el Vall Banc s’enfronta a l’Engordany a la final de la Copa Constitució, en què els colomencs buscaran reeditar el doblet. “Anem justets i hem acusat les lesions, però és a un partit i podem”, assegura Marc Rodríguez.

UN LUSITANS EN HORES BAIXES VOL EVITAR BAIXAR A LA PROMOCIÓ CONTRA EL CARROI

FC Lusitans i CE Carroi disputaran des de demà (21.00 hores) la promoció a la Lliga Multisegur Assegurances amb l’equip vermelho en dinàmica negativa des del Nadal (quan gran part de la plantilla va deixar el club a causa dels impagaments), que intentarà evitar el descens a la Lliga Unida. El conjunt presidit per Antonio da Silva només ha jugat una temporada a la segona divisió del futbol nacional, la 1999-2000, la primera des de la fundació. Des de llavors, el Lusitans ha jugat a la màxima competició del país, que ha guanyat en dues ocasions. A l’altra banda, el CE Carroi buscarà l’ascens a la Lliga Multisegur Assegurances després de finalitzar segon el play-off d’ascens a la Lliga Unida. A l’últim partit es va imposar 10 a 1 a la UE Extremenya i va certificar la segona posició. L’altre equip que tenia opcions de ser segon i disputar la promoció, l’FS La Massana, va perdre 3 a 5 contra el campió de la Lliga Unida, l’At­lètic Escaldes, que ja havia certificat la jornada anterior l’ascens a la Lliga Multisegur Assegurances. A més, durant l’última jornada hi va haver la victòria de la Penya Encarnada d’Andorra per un contundent 7 a 3 contra el Restaurant Camping Valira Ranger’s. A la Copa Federació, els filials de l’Inter Escaldes i la UE Santa Coloma van empatar sense gols i l’Encamp B va superar per 2 a 3 l’Sporting Club d’Escaldes.

tracking