ACB Lliga Endesa

Guanyar o guanyar

El MoraBanc Andorra s’acomiada de la seva afició amb l’obligatorietat de sumar el triomf, a més d’esperar altres resultats, per seguir amb opcions de play-off

Guanyar o guanyar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guanyar o guanyar. No li queda altra al MoraBanc Andorra aquest vespre a casa contra el Breogán (20.30 hores, Poliesportiu d’Andorra) per arribar amb opcions de ser al play-off a l’última jornada de la Lliga ACB. I, malgrat tot, potser ni amb un victòria n’hi haurà prou en funció dels resultats dels rivals directes, especialment el de la Penya, ja que si els verd-i-negres guanyen dimecres a Vitòria, els del Principat ja no podran classificar-se. En la mateixa situació afronta el partit el conjunt gallec, ja que sap que si perd aquesta nit, baixarà matemàticament i disputarà la lliga Leb Or la propera temporada. A més, el Breogán tampoc depèn d’ell mateix, i podria caure al pou tot i sumar el triomf.

Al vestidor tricolor ho tenen clar, no s’ha de pensar a fer números ni a veure què fan els rivals, i l’equip s’ha de centrar només a sumar la victòria aquesta nit. En aquest sentit, un dels pesos pesants del vestidor, Dylan Ennis, va manifestar ahir que “sabem quina és la situació i sabem que hem de guanyar els dos partits que resten i estem concentrats a fer-ho”. En aquest sentit, el tècnic Ibon Navarro va manifestar que “si volem arribar amb opcions al darrer partit hem de guanyar avui”, i va afegir que “serà un partit complicat per als dos perquè ells es juguen la permanència i nosaltres les opcions de play-off, així que serà un matx difícil i complicat contra un equip que ha mostrat un bon nivell els últims partits tot i els resultats”.

Els locals arribaran pràcticament en quadre, ja que perden la seva estrella Ray McCallum per lesió. A més, tampoc hi seran Sergi Vidal, Henk Norel ni Daniel Ochefu, i amb el dubte fins a l’últim moment d’Alec Brown. Tot i les baixes, Ibon Navarro va destacar que “quan vam jugar a Lugo McCallum tampoc hi era, i va ser el millor partit de jugadors com Christian Díaz o Salva Arco”.

PRECEDENTS TRICOLORS

Des de fa més de 14 anys, concretament des del gener del 1995, MoraBanc i Breogán no es veuen les cares al Principat a l’ACB. Aquell dia, els tricolors, entrenats per Edu Torres, van vèncer 90-76, igual que les dues temporades anteriors en què els gallecs havien visitat el país, en què el Breogán va caure al Poliesportiu. Els de Lugo mai han guanyat a Andorra a la màxima categoria del bàsquet espanyol, però sí que ho han fet en d’altres. Sense anar més lluny, a l’últim partit, quan l’octubre del 2013 es van imposar 65-69 a l’última temporada dels tricolors a la Leb Or.

AL DESCANS

Graduació dels júniors del Club que passen a sèniors ANDORRA LA VELLA. Com és habitual al tram final de cada temporada, al descans del partit d’aquesta nit entre el MoraBanc Andorra i el Cafés Candelas Breogán hi haurà la cerimònia de graduació dels jugadors júnior del club que passen a categoria sènior el proper curs. En total, seran deu nois i una noia que tindran un padrí de luxe per a aquest acte, l’exjugador del club Pere Pràxedes. A més, l’actual conseller d’Esports de Sant Julià de Lòria també va militar al conjunt gallec durant una temporada a la Lliga ACB.

Guanyar o guanyar

Guanyar o guanyar

tracking