ACB Lliga Endesa

Derrota que complica el play-off

El MoraBanc va perdre amb el Barça per només tres punts en un partit que va arribar a dominar però no va poder tancar

El MoraBanc va sumar la dissetena derrota del curs a mans d’un Barça que va haver de patir molt i que si no hagués estat per l’encert constant de Thomas Heurtel no hauria deixat els andorrans a dues victòries del play-off quan només queden dues jornades per disputar-se. La possibilitat de ser entre els vuit primers s’allunya molt, però sense cap mena de dubte, la culpa no és del matx d’ahir, en què l’equip va lluitar-ho absolutament tot. El partit arrencava amb dues notícies excel·lents, tan grans com el desig que duressin els quaranta minuts. Miki Vitali anotava els tres primers triples que intentava i Albicy sumava tres punts més des de la cantonada, que donaven un avantatge de vuit punts als tricolors. 14 a 8 i Pesic ho havia de parar. A l’italià se l’havia esperat des del setembre i tot el Poliesportiu desitjava que aquella benvinguda no fos només un miratge. El relleu de l’italià i el francès el van agafar Ennis i Walker, que van treure de les caselles l’entrenador culer. Svetislav Pesic veia com el seu equip marxava al final del primer quart 13 punts a sota i havent-ne encaixat 29. Això, segons després d’haver enviat Kevin Seraphin als vestidors. El pivot es va pendre malament ser substituït poc després d’haver entrat i tothom sap que ni el pas dels anys fa tremolar el pols al serbi. El ritme anotador local va baixar als primers compassos del segon quart. Això ho va aprofitar el Barça per apropar-se, de la mà de Heurtel i els tirs lliures. A cinc pel descans, set d’avantatge per als d’Ibon Navarro que, això sí, mantenien les dents premudes darrere. Passat aquest parèntesi, va tornar la llum i el MoraBanc va demostrar que tenia una velocitat més, en defensa i en qualitat. Vitali tornava a pista per assistir Jelínek, que anotava el segon triple consecutiu instants abans de recuperar una pilota que esmaixaria i tornaria la calma. 46 a 12 a dos minuts per a la mitja part. Al Barça seguia el monòleg de Heurtel, massa sol. Tot i així, quedava feina per fer: 48 a 39 i vint minuts davant. La xerrada de Pesic als vestidors debia ser de tot menys amistosa, i els catalans van sortir endollats. Parcial de 2 a 7 en dos minuts i Ibon Navarro obligat a demanar temps mort. Els tricolors van reaccionar de nou i van tornar els nou punts a sis per acabar la tercera mànega. Ho feia Jerome Jordan amb dos tirs lliures, just després de substituir Diagne. L’absència del senegalès va refredar l’equip, que va rebre un nou parcial liderat per Oriola. 2 a 12 i empat a 59 a dos i mig pel final d’un tercer període al qual s’arribaria amb 62 a 66 per culpa d’un tros de cistella de Heurtel sobre la botzina. El show del francès va seguir a l’últim quart. El Barça guanyava de nou a poc menys de set minuts pel final. La feina dels locals en defensa era molt correcta, però als culers els sobren arguments. Calia una gesta i a falta de tres minuts, ja només valia un miracle. L’equip s’havia assecat en atac i els de Pesic aprofitaven els detalls per sumar a poc a poc. 69 a 77 a 180 segons per acabar. Els play-off es complicaven molt i tot i que Albicy i Upshaw van encendre el somni de nou situant el 77 a 80, no n’hi va haver prou. Com va passar a la primera volta, el Barça va doblegar el MoraBanc per la mínima i a l’equip d’Ibon Navarro, ahir, se li poden fer molt pocs retrets.