Boxa

La Federació Andorrana de Boxa inicia amb il·lusió el seu camí

La Federació Andorrana de Boxa inicia amb il·lusió el seu camíI.A.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fruit de l’esforç i la il·lusió dels amants de la boxa del país, la nova Federació Andorrana de Boxa ja és present i ahir es va donar a conéixer la seva estructura principal, intencions i projectes a la seu central de MoraBanc. De recent creació, la FandBoxa es composa, de moment, d’un reduït staff, amb Bruno Modesto com a director tècnic, Àlex Martínez, preparador físic i seleccionador nacional i Àlex Rayo, director d’arbitratge.

Martínez va explicar que “arran de l’alt creixement de la boxa al Principat, tant de nois com de noies, així com del nivell competitiu, hem vist necessari crear un organisme oficial i dotar de les eines necessàries aquest esport per tal que pugui tenir una correcta evolució”. La federació, que es regularà pel reglament de l’AIBA (Associació Internacional de Boxa Amateur), serà l’encarregada d’atorgar les llicències federatives en cinc diferents conceptes; practicant, boxejador, monitor, entrenador i àrbitre.

A més, la federació impartirà diferents cursos, depenent de la demanda, monitor, entrenador, àrbitre i formació per a tècnic de graus. Pel que fa a les competicions que abraçarà el nou ens, en l’àmbit nacional es troben cinccategories; formes (menys d’11 anys), boxa educativa (d’11 a 14), promeses (de 15 a 18) i elit (més de 19 anys). A més hi ha l’opció de participar en la Lliga Nacional de clubs, per a esportistes de més de 15 anys. A nivell internacional, on entraria l’activitat de la selecció nacional, es preveu tenir l’oportunitat de participar en Jocs Olímpics, campionat continental i campionat del món. En aquest equip nacional es troba la categoria elit i la promeses, en el vessant masculí i el femení.

tracking