La policia detindrà el tresorer de la federació

Josep García es troba fora del país i quan torni serà arrestat perquè la policia creu que pot estar implicat en el cas d’apropiació

La policia detindrà el tresorer de la federacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia té previst detenir el tresorer de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Josep García, com a tercer implicat en la trama d’apropiació indeguda de diners arran de l’operació Cautxú, que va esclatar dimarts. García no va ser arrestat en el moment en què es va detenir el secretari general, Tomàs Gea, i el president, Víctor Santos, perquè es trobava de vacances a Navarra. El tresorer hi estaria relacionat com a responsable dels comptes de la federació i, segons fonts properes a la policia, era molt complicat que s’haguessin pogut desviar diners sense el seu coneixement.

La situació de García se sabrà quan torni a Andorra. Encara no es té clar si s’aturarà a la frontera i comunicarà qui és, moment en el qual passarà a ser arrestat, o anirà directament a la Batllia amb un advocat per declarar. La policia segueix investigant i prenent declaracions, però, segons les mateixes fonts, García és el tercer i últim dels detinguts previstos des de l’inici de l’operació.

Presó provisional per a Gea

D’altra banda, la batlle que instrueix el cas, Stéphanie Garcia, va decretar presó preventiva per al secretari general de la FAF, Tomàs Gea, pels delictes d’administració deslleial i apropiació indeguda. El president, Víctor Santos, va quedar en llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars. Això sí, cap dels dos implicats va ser acusat de falsificació documental. La jornada d’ahir va ser densa i llarga per als dos detinguts. Un cop esgotades les 48 hores pertinents des de la seva detenció, Gea i Santos van ser traslladats al matí a les dependències de la Batllia, procedents del despatx central de la policia, on van romandre arrestats dues nits. En la seva compareixença, el secretari de la FAF, tal com va fer a les dependències policials, s’hauria acollit al dret de no declarar i poc abans de les set de la tarda, concretament a les 18.50 hores, va ser traslladat en un cotxe policial cap a la presó de la Comella, on ahir ja va passar la nit. Gea va sortir a la part de darrere del vehicle tapat amb una manta per evitar ser fotografiat. El president, Víctor Santos, ja havia abandonat l’edifici judicial hores abans i el seu advocat s’hi va desplaçar durant la tarda per conèixer la resolució que indicava que quedava lliure amb càrrecs i sense cap mesura cautelar.

L’epicentre de l’operació Cautxú, que va esclatar dimarts, serien, segons va poder saber el Diari, els dos camps d’entrenament de la Borda Mateu, situats a Santa Coloma i inaugurats el 2015. Aquestes instal·lacions acullen la majoria de partits de la Lliga Multisegur i la Lliga Unida i bona part dels de les competicions de base. Els camps de la Borda Mateu van tenir un cost de 2,2 milions d’euros, dels quals 1,5 milions provenien de la UEFA. Part de la junta de la FAF i l’advocat de l’ens es van reunir a l’Estadi Comunal dimarts amb els treballadors per tranquil·litzar-los i per mantenir-se en espera de rebre més informació.

LA FAF INTENTA TREBALLAR AMB NORMALITAT I DEMANA RESPECTE A LA PRESUMPCIÓ D'INNOCÈNCIA

Les instal·lacions de la Federació Andorrana de Futbol, situades al carrer Batlle Tomàs d’Escaldes, van reprendre ahir la normalitat després de romandre dos dies tancades i custodiades per agents de policia amb motiu dels escorcolls originats en l’operació Cautxú. L’ens va emetre un comunicat en què afirmava que no ha deixat de treballar aquests dies “per restablir la normalitat” i que continua el seu funcionament habitual, “ja sigui a nivell d’entrenaments, partits o administratiu”. En aquest escrit, a més, la federació demana “respectar la presumpció d’in­nocència de totes les parts implicades en la investigació”. La jornada de lliga d’aquest cap de setmana no patirà cap afectació.

La policia detindrà el tresorer de la federació

tracking