x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

Víctor Santos i Tomàs Gea declaren a la Batllia

El centre d’entrenament de la Borda Mateu situat a Santa Coloma inaugurat el 2015 és a l’epicentre de l’‘operació Cautxú’
Un vehicle de la policia arriba aquest matí a la Batllia

Víctor Santos i Tomàs Gea són traslladats a la Batllia

Un vehicle de la policia arriba aquest matí a la Batllia

Fernando Galindo
Dos policies a la seu de la FAF.

La investigació a la Federació de Futbol se centra en la Borda Mateu

Dos policies a la seu de la FAF.

Fernando Galindo
Policies custodiant la seu de la Federació Andorrana de Futbol, a Escaldes-Engordany.

La investigació a la Federació de Futbol se centra en la Borda Mateu

Policies custodiant la seu de la Federació Andorrana de Futbol, a Escaldes-Engordany.

Fernando Galindo
Actualitzada 09/05/2019 a les 13:03
Víctor Santos i Tomàs Gea, president i secretari general de la Federació Andorrana de Futbol, respectivament, estan declarant aquest matí davant la batlle Stéphanie Garcia a la Batllia on han estat traslladats a primera hora després de restar per segona nit a les dependències policials en ser detinguts dimarts en l’àmbit de l’operació Cautxú, que investiga presumptes delictes financers i econòmics relacionats amb les subvencions que rep l’ens federatiu per part de la UEFA i la FIFA, el principal ingrés que té la FAF. Segons les fonts consultades pel Diari, tots dos van negar-se ahir a declarar davant la policia.
L’epicentre de l’operació, segons la informació obtinguda pel Diari, serien els dos camps d’entrenament que la FAF té a la Borda Mateu, a Santa Coloma, els terrenys de joc on es disputen la majoria de partits de les lligues de primera i segona divisió i bona part dels duels de les competicions de base. Aquestes instal·lacions van inaugurar-se l’octubre del 2015 i van tenir un cost de 2,2 milions d’euros, dels quals, 1,5 milions provenien de la UEFA. A més, segons algunes informacions, s’estarien investigant presumptes arranjaments de partits de les competicions locals relacionats amb les apostes.

La seu de la Federació Andor­rana de Futbol, a Escaldes-Engordany, va tornar a romandre tancada durant la jornada d’ahir amb un precinte policial i està previst que avui pugui obrir amb normalitat. Part de la junta directiva de la FAF, encapçalada pel vicepresident, Alfonso Martín, es va reunir ahir a l’Estadi Comunal amb treballadors de l’ens per tranquil·litzar-los i per explicar que no sabien res del que estava passant, que no eren conscients que s’hagués comès cap irregularitat a la FAF i per mostrar-se en espera de més informacions.

PREOCUPACIÓ A GOVERN
L’operació Cautxú ha sacsejat el món del futbol al país i ahir el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, també va mostrar el seu amoïnament per la situació, i va assegurar que “és un tema que es veu amb molta preocupació, perquè malmet una federació molt important del país, que té molts federats i una incidència molt gran en el conjunt dels nostres joves”, i va afegir que “esperem que sigui el menys possible, i si pot ser res, millor, i que en el cas que hi hagi alguna cosa ho acabin pagant les persones que hagin comés el delicte i no la federació o la seva activitat”.

La Federació de Futbol ha fet públic un comunicat on destaca que "l'ens no ha deixat de treballar durant aquesta setmana per restablir la normalitat el més aviat possible" i asseguren que continuen amb el "funcionament habitual, ja sigui a nivell d'entrenaments, partits o administratiu", alhora que demanen que es respecti "la presumpció d'innocència de totes les parts implicades en la investigació".
 
ELS CLUBS MANTENEN LA NORMALITAT I HI HAURÀ COMPETICIÓ EL CAP DE SETMANA
Els clubs que participen en les competicions que depenen de la Federació Andorrana de Futbol segueixen treballant amb normalitat, al marge de la situació en la qual es troben Tomàs Gea i Víctor Santos. Tots ells coincideixen a assegurar que no tenen cap mena d’informació al respecte i que l’escenari els ha sorprès. És un moment clau de la temporada per als equips de la primera i segona divisió nacional, amb els play-off d’ascens, descens i per al títol en joc. Amb tot, l’activitat competitiva es mantindrà segons el previst i aquest cap de setmana es jugarà d’acord amb el calendari establert.

La propera jornada de la Lliga Multisegur Assegurances enfronta la UE Sant Julià amb la UE Engordany i l’Inter Escaldes amb el Vall Banc Santa Coloma. Aquests dos enfrontaments corresponen al play-off per al títol i hi ha en joc dues places per a les competicions europees de la temporada vinent. Comptant aquesta, només queden dues jornades per acabar la competició.
Pel que fa als equips que lluiten per evitar el descens, l’Encamp rep l’Ordino i el Lusitans, la UE Santa Coloma.
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts