reportatge

'Projecte Hamza'

L’escola de valors del MoraBanc Andorra proposa la història de superació, lligada al bàsquet, d’un jove català d’origen marroquí

'Projecte Hamza'I. A. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La de Hamza Driouich és una història de superació. Amb el bàsquet com a transmissor de valors, aquest jove català d’origen marroquí va aconseguir superar totes les seves pors i les dificultats que la vida es va encarregar de posar-li. Les seves vivències les ha recollit el jove director Vidal Sabater en un documental anomenat Projecte Hamza i que ahir va ser projectat a la sala d’actes de MoraBanc. L’escola de valors del BC MoraBanc Andor­ra, a través del coordinador de la base, Jaume Tomàs, es va interessar per la peça i la va portar al Principat perquè “encaixava a la perfecció amb la idea que tenim del projecte”.

“La idea és utilitzar el bàsquet com a canal, com a vehicle per transmetre una sèrie de valors d’esforç, de sacrifici, d’humilitat o de treball en equip, entre d’altres”, comenta Tomàs. Uns valors que Hamza ha treballat durant els darrers anys i amb els quals va aconseguir “redirigir la meva vida”.

“Hamza ha lluitat contra l’etiqueta del racisme i ho tenia molt interioritzat”, explica el director de la peça, Vidal Sabater. El noi mostrava una doble actitud. Quan jugava a bàsquet i estava en contacte amb aquest entorn el seu comportament era exemplar. Fora de les pistes, el seu caràcter rebel no l’ajudava a progressar. “Aquest documental és una manera de tancar el cicle vital de Hamza i tornar al bàsquet el que el bàsquet li ha donat a ell”, remarca Sabater. A més, Hamza ajuda nens i nenes de Casablanca, al Marroc, la terra on van néixer els seus pares.

tracking